Култура

Все по-популярни стават интернет платформите на библиотеката сред читатели

Посещенията на граждани във Фейсбук страницата на Регионалната библиотека „П.Р.Славейков“ – Велико Търново през 2021 годината са били 35 321, а посещенията на сайта са достигнали 56 623. Така общият брой на виртуалните посещения е достигнал 91 944.  При посещенията в You Tube са отчетени 2 005 души.

Instagram профила на библиотеката пък предлага на читателите да се запознаят с новите книги, които попълват фонда. Снимковият материал акцентира върху определени заглавия или върху работата по тях. Дава се възможност читателите предварително да узнаят заглавията, които скоро ще могат да заемат. Профилът съществува от ноември месец 2021 г. и вече е посетен 2 480 пъти.

Освен профил в Instagram, библиотеката вече има такъв и в Goodreads. Там екипът й се стреми да публикува кратки мнения за прочетени от библиотекари книги. Заглавията присъстват във фонда на библиотеката и са такива, които са им направили най-силно впечатление. Читателите мога да разгледат и да изберат някое ревюирано заглавие от фонда или такова, което е отбелязано като прочетено, за да го заеме за четене у дома. Попълването на кратките мнения за нови и стари книги ще продължи и през 2022 г.