Образование

Ванеса Симеонска избра „Дигитални медии и PR” след успех в Национална олимпиада

Дванадесетокласничката Ванеса Симеонска от Старопрестолната професионална гимназия по икономика е първенец в Националната университетска олимпиада – направление „Маркетинг”, организирана от Варненския икономически университет. Момичето реализира 96 % успеваемост и впечатли журито с добрата си подготовка. Отличното представяне й дава възможност да запише желана специалност във вуз-а в морската ни столица и в рамките на една година да не заплаща семестриални такси. В интервю за Общинското радио Ванеса сподели, че е избрала да следва новата за висшето училище специалност „Дигитални медии и PR”. „Беше ни даден казус да направим онлайн магазин за техника, имахме няколко задачи, сред които да направим лого и мото на фирмата, какви потребители ще имаме. Журито бе от катедра „Маркетинг” в университета”, допълни момичето.

Новината за успеха й вкъщи приемат с гордост и радост, а самата Ванеса до последно не вярва, че ще се представи толкова добре. Подготовката в Старопрестолната гимназия е напълно достатъчна за добрите успехи на момичето, което не е посещавало допълнително частни уроци. „Не е трудно да участваш и печелиш олимпиади от този тип, но само ако учиш в икономическо училище. Повечето неща сме ги учили в гимназията, аз просто имам основа. За участниците от езиковите паралелки беше по-трудно”, каза още Ванеса.

Да избере морската столица за студентските си години я мотивира по-добрата реализация в големия град. „А Варна е уникална и много красива”, подчерта бъдещата абитуриентка.