Политика

Валерия Дончева: Исках да разбием мита, че в БСП няма млади хора

„Основната ми цел беше да покажа на младите хора, че не е лошо да се занимават с политика.  Исках да популяризираме партията и да разбием мита, че в БСП няма млади хора или,  доколкото ги има – те са в крайните редици и тяхното мнение не се чува”. Това заяви пред Общинското радио областният председател на Младежкото обединение в БСП Велико Търново Валерия Дончева. Тя е втори мандат лидер на младите социалисти, предстои й през месец март-април да предаде поста на следващ кандидат. Мечтае новият ръководител на организацията да е с хъс, енергия и ентусиазъм и да продължи традициите в дейността на партийната структура.

Базарите с благотворителни цели, инициативите за почистването и опазването на паметниците и преките контакти с хората Дончева определя  като най-ценни в четиригодишния си мандат. Сред положителните прояви младежкият председател открои организираните екскурзии със студенти до Президентството и Народното събрание,  посетените  музеи в Павликени, Килифарево и Троянския манастир с децата от дома „Пеньо и Мария Велкови”, както и обявения конкурс за есе в навечерието на Деня на будителите.

„Периодът беше много труден, защото да си председател на младежко обединение на партия БСП в днешно време и в нашия град е изключително трудно” коментира Дончева. По думите й длъжността се изпълнява на обществени начала, но никой от членовете и симпатизантите не е използвал организацията за кариерно израстване или нещо друго. Твърди, че никога не е била спирана в реализацията на идеите си, въпреки че е работила с различни председатели  в национален,  областен и общински план.