Политика

„Български възход“ ще се яви на изборите във Велико Търново и Горна Оряховица самостоятелно

Със свои партийни кандидати за кмет и листи за общински съветници ще се яви на местния вот „Български възход“. Това обяви на пресконференция в старата столица лидерът на партията Стефан Янев.

Венцислав Фоти е фаворитът на политическата формация за кмет на Община Велико Търново. Той е областен председател на „Български  възход“, на 37 години, юрист, семеен, с две деца. Обясни, че влиза в изборната надпревара, воден от личен мотив –  той, децата и семейството му да се развиват във Велико Търново. „Тук са нашите корени, тук искаме да бъде и нашето бъдеще“, заяви Фоти. Основен приоритет за него е установяването на силна взаимовръзка между гражданите, бизнеса, съсловните организации и местната власт. По  думите му общината може да се развива добре, ако се състави дългосрочна програма, а не се работи „на парче“.

Даниел Спасов е изборът на „Български възход“ за кандидат-кмет на Община Горна Оряховица. Той е на 38 години, семеен, с едно дете. Работи като регионален мениджър продажби на бързо оборотни стоки. Неговата амбиция е градът да върне статута си на добре развит индустриален център.  „На Горна Оряховица не й трябват градоначалници, трябват й хора, които да работят, млад екип специалисти в това, което правят“, отбеляза Спасов.

В останалите общини кандидатурите ще бъдат представени на по-късен етап, когато приключат разговорите с представители на различни  политически и граждански организации. „Надявам се на позитивна кампания. Местните избори са мажоритарни и в този смисъл търсим достойни хора, разпознаваеми, експерти, които да работят в интерес на гражданите“, обобщи Стефан Янев.