Здравеопазване

Българският лекарски съюз приема до 5 октомври номинации за принос в медицината

   Наградите на Български лекарски съюз за принос в медицината за поредна година ще бъдат връчени на 19 октомври – Денят на българския лекар. А номинациите в различните категории трябва да се направят до 5 октомври.2020 година несъмнено е белязана от пандемията Ковид-19. Затова и ръководството реши част от категориите, в които БЛС ще отличи заслужилите, да бъдат тясно обвързани с жeртвоготовността и приноса на лекарите, които с чест и достойнство участват в битката с коварната болест, а наградите да бъдат раздадени в по-тесен кръг”, споделят организаторите. Категориите, в които ще се номинират заслужилите признание медици са:

      1.”Дългогодишна дейност в областта на медицината и активен принос в развитието на специалност“;

     2.”Принос за развитие и прилагане на иновативна медицина и уникални техники“ ;

     3.”Ти си нашето бъдеще“ – награда за младите медицински надежди на България“ – (Награда за младите медицински надежди на България, взели активно участие в битката с Ковид-19)

    4.”Принос за развитие и утвърждаване авторитета на съсловната организация“- (Лекари, дали своя принос за борбата с Ковид По-малко от месец остава до церемонията „Лекар на годината 2020″, която ще се проведе на -19)

    5.”Лекар на годината 2020“