Денят

Българският Джейсън Момоа и участник в „Гласът на България“ Калоян Николов гостува във Велико Търново

Участникът в последното издание на „Гласът на България“ Калоян Николов, който често бива оприличаван на Джейсън Момоа, ще гостува във Велико Търново.

В две поредни музикални вечери (днес и утре) той ще зарадва меломаните в старата столица с изпълненията си. Началният час на срещите е 21,30.

28-годишният Калоян е роден в София, но израства в Бургас. По-късно животът го отвежда в дълбоки води като музикант по круизните кораби. Така успява да изкара по-висок доход от този в България. Предимно пътува из Северно и Балтийско море, а любимата му дестинация е Кил, Германия заради живописните гледки и хубавата бира. „Публиката на корабите е разнообразна и всяка народност има различини предпочитания за стиловете. Например скандинавците харесват музика наречена свинг. Тя върви със собствен танц, който се отличава с въртеливи движения“, обясни Калоян Николов.

Освен на корабите той има и богат опит в музикалните формати у нас. Преди да стане част от отбора на Михаела Филева в „Гласът на България“ е участвал в „Мюзик Айдъл“ и „Екс Фактор“. След като миналата година напусна на  „Гласът на България“ той обяви, че подготвя самостоятелен проект. „Надявам се да реализирам повече от един. Вече имам няколко планирани колаборации с други участници в музикалното риалити“, сподели за Общинското радио певецът.

Той обясни, че визуалната прилика с известния холивудски актьор Джейсън Момоа не е била целена. Калоян разбира за нея, когато негови приятели започват да гледат „Игра на тронове“. Там Момоа е в ролята на хал Дрого. Названието на героя става един от прякорите на изпълнителя. Често бива наричан и  „Аквамен“ и  дори получава подарък тризъбец, който е един от отличителните символи на персонажа.

Калоян за пръв път гостува във Велико Търново и очаква срещата с публиката в града с голямо нетърпение. „Пътуването до старата столица ме връща в детството. Когато бях много малък, баба ми ми обясняваше, че родната ми къща е в Търново на хълма Царевец, където е живял царят, чието име нося и аз. Бях достатъчно наивен, за да и повярвам. Сега , когато идвам във Велико Търново, се шегувам, че се прибирам вкъщи“, разказа с усмивка певецът.

Диана Колева