Образование

Бъдещи учители се обединиха в Студентски доброволчески клуб

50 бъдещи учители членуват в Студентския доброволчески клуб към Педагогическия факултет на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”. Младежите са от специалностите „Предучилищна и начална училищна педагогика” и „Начална училищна педагогика и чужд език”. Организацията е основана  по покана и с подкрепата на център „Амалипе”. „Осигуряване на равен достъп и качествено образование на всяко дете, особено на деца в риск и от етнически малцинства” е основната ни цел. Това, което ни обединява в различията, са каузи, които ни правят общност – образована, грамотна и цивилизована”, коментира за Общинското радио координаторът на клуба проф. Мариана Мандева.

„Можем да излезем от гетата и да изпъкнем”, убедена е Жана Драгиева. Тя е от Сливен,  като доброволец  работи  още от ученическата скамейка. Участва в екипите, заети с обхвата и задържането на децата и учениците в системата на предучилищното и училищното образование.

Тази вечер студентите ще участват в дискусия на тема „Единни в различията”, организирана съвместно с „Амалипе” по повод Рома Прайд – Деня на ромската гордост и култура. Дебатът ще се проведе в Корпус V на Великотърновския университет от 18,30 часа.