Любопитно

Бутилки с коледни послания осигуряват книжки и пособия за педиатрията на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“

Благотворителна кампания в помощ на отделението по педиатрия на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ в старата столица провеждат за четвърта поредна година търновските Dodo академия и Powwow клуб. Инициативата е под надслов „Приказна Коледа 2021“ и има за цел да насърчи четенето от най-ранна детска възраст сред малчуганите, както и любовта им към книгите.

Доброто начинание по традиция се провежда в дните преди Коледа – до 20 декември, а три години по ред обект на инициативата са били детски градини в болярския град, посочи за Общинско радио Велико Търново мениджърът на Додо академия Грета Марчева. До сега с благотворителна цел децата от Додо академия са изработвали картички, разделители за книги и коледни играчки от текстил, а тази година „е ред” на бутилки с вдъхновяващи послания. По този повод тазгодишният слоган на кампанията е „Даряваме знание и вдъхновение”.

„Със събраните средства ще закупим детски книги и художествени материали, които ще дарим на педиатричното отделение във Великотърновската болница. Надяваме се по този начин да подарим усмивка на всички дечица, които се лекуват там”, допълни още Грета Марчева.

60 на брой са бутилките с послания, изработени от децата. Символично могат да бъдат закупени, като за целта са оставени на обособено за това място в Powwow клуб, ул. Ниш № 3 във Велико Търново. Минималното дарение, което всеки може да остави в кутия е 3 лв. Всеки, който прецени и желае, може да дари и повече.

Гергана Нинова