Полиция

Бус, лека кола и стопанска постройка горяха през изминалото денонощие в областта

Катастрофа тази нощ е довела до пожар в автомобил „Мерцедес Спринтер“, фирмена собственост. Инцидентът станал на пътя край село Мусина, информират от Пожарната служба във Велико Търново. Сигналът е подаден в 04.42 часа на тел. 112. При ПТП-то и последвалия пожар няма пострадали граждани, а огнеборците, които се отзовали, са обезопасили местопроизшествието. Част от буса обаче е унищожена.

И друг автомобил е горял през изминалото денонощие – „Фолксваген Голф“ лумнал на улица в стражишкото село Балканци. Огнеборците, които се притекли и потушили пожара, са установили, че причината е техническа неизправност. Унищожен е двигателен отсек, ел. инсталация – 2 м. и предни гуми – 2 бр.

Пожар е бушувал и в стопанска постройка на ул. „Панайот Волов“ в свищовското село Овча Могила. Половин тон фураж и 20 кв.м. покривна конструкция са унищожени от стихията. Пламъците тръгнали заради изхвърлена неизгаснала пепел. Отнеборците са успели да спасят къщата, намираща се в същия двор.

През изминалото денонощие пожарникарите в областта три пъти са били вдигани на крак и заради самозапалили се комини. За щастие, при тези случаи не са допуснати сериозни щети.