Политика

БСП в област Велико Търново поиска отговорност от ръководството и подкрепа за Румен Радев

На свое заседание, проведено на 12.04.2021 г., Областният съвет на БСП във Велико Търново обсъди изборните резултати от проведените на 04.04.2021 година парламентарни избори, както и причините, довели до тях. След тричасова дискусия социалистите приеха доклада на председателя Мариана Бояджиева, според който се дава задоволителна оценка на изборните резултати в областта.

С 25 гласа „за”, 5 „против” и един въздържал се, Областният съвет на БСП прие решение, с което настоява за свикване на Конгреса, който да посочи мерки за преодоляване на кризата в БСП, както и да обяви официална подкрепа за президентската двойка Румен Радев – Илияна Йотова. Социалистите настояват също за поемане на политическа отговорност за изборния провал от председателя на партията, Изпълнителното бюро, Националния предизборен щаб и Националния съвет.

На заседанието бяха избрани и ръководните позиции на органа. Заместници на Мариана Бояджиева ще бъдат кметът на Павликени инж. Емануил Манолов, кметът на Полски Тръмбеш Георги Чакъров и на Сухиндол инж. Пламен Чернев. Зa секретари бяха избрани заместник-кметът на Свищов и председател на БСП в крайдунавския град Анелия Димитрова, както и заместник-кметът на Стражица и председател на местните социалисти Катя Петрова.