Полиция

Британец потроши свищовлия при побой, откриха в чужденеца незаконна пушка и наркотици

Свищовски полицаи задържаха британски гражданин за побой, притежание на наркотични вещества и нерегистрирано оръжие. Полицейските служители действали по сигнал за извършен побой. Вчера по обяд в управлението съдействие е потърсила 48-годишна жена от с. Хаджидимитрово. Тя обяснила, че на 26-годишния й син е бил нанесен побой от 39-годишен британски гражданин, живущ в същото село. В хода на разследването е установено, че във вторник на автобусна спирка в селото между потърпевшия и извършителя е възникнала разпра, която е прераснала в сбиване, при което по-възрастният мъж е нанесъл удари по тялото на пострадалия, след това двамата се качили в автомобила на англичанина и край с. Совата чуждият гражданин му нанесъл още удари с твърд предмет. В резултат на това 26-годишният мъж е получил множество фрактури по краката, ръката и носа. Той е бил транспортиран за лечение във великотърновската болница.

При извършена проверка в дома на британския гражданин са установени и иззети около 3 кг. растителна маса, която при полеви наркотест е реагирала на марихуана и нерегистрирана пушка. Англичанинът е задържан с полицейска мярка за 24 часа. По случая е започнато досъдебно производство по чл. 129, ал. 2, чл. 354А, ал. 3 и чл. 339, ал.1 от НК. Работата по случая продължава под ръководството на прокуратурата.

55-годишен поданик на Кралство Великобритания е обвинен в държане на наркотични вещества. През януари тази година при проверка на жилището му в с. Вързулица, служители на РУ – П. Тръмбеш установили и иззели около 600 грама канабис. След доклад на материалите в прокуратурата той е привлечен, като обвиняем, наложена му е мярка за неотклонение «подписка».