Община Общински съвет

Борислав Йорданов ще управлява и през следващите 3 г. ТИЦ „Царевград Търнов“

Борислав Йорданов ще е новият стар управител на Общинското дружество „Царевград Търнов“. Това реши Великотърновският общински съвет на последното си заседание, което проведе онлайн. Туристическата агенция е една от най-засегнатите в момента, заради извънредното положение, като се е наложило и съкращение на хора, обясни пред съветниците управителят Борислав Йорданов. Той пое управлението на Агенцията преди три години с амбициозна програма, като отчете, че до момента тя е реализирана на 85%. „За съжаление, неочакваната пандемия и икономическата криза наложиха съкращаване на персонал. Надяваме се скоро да върнем хората си на работа, като изцяло ще се разчита до края на годината на вътрешния туризъм.“ – подчерта Йорданов.

Евгени Коев от групата съветници от ВМРО предложи дружеството да помисли как туристическите автобуси и коли, превозващи хора с увреждания, да спират в по-голяма близост до хълма Царевец.

Борислав Йорданов увери, че служителите на „Царевград Търнов“ полагат грижи за хората с увреждания, които искат да посетят атракционите в града ни. За автобусите, превозващи големи групи посетители, е създаден буферен паркинг в подножието на хълма Царевец.

В заключение Борислав Йорданов съобщи, че има индикации вътрешният туризъм да се раздвижи през месец юли, тъй като вече има заявки от партньори на великотърновската агенция.