Политика

Бойко Борисов във Велико Търново: Сигурен съм, че обединението прави силата

„В тази сграда би трябвало да ни води едно нещо, и то е „Съединението прави силата“. До момента такова разединение и толкова слаба държава не е имало – тотален икономически хаос. Сигурен съм, че обединението прави силата, за това направих компромис с ПП-ДБ“. Това заяви Бойко Борисов по време на среща със симпатизанти и членове на партията в Музей „Възраждане и Учредително събрание“ в старата столица.

„Ако ни споходи това, да носим отговорност пак, ние ще я носим както знаем, че е правилно – строга финансова дисциплина, консервативни финанси, освобождаване на максимум бизнеса от държавна намеса, насърчаване на иновациите и засилване на образованието. ПП-ДБ ни дължат ротация. Както ние 10 месеца ги подкрепяхме, сега те трябва да ни подкрепят. Ако ще правим правителство ние ще сме водещите, защото хората искат ние да сме доминиращата сила в управлението“, допълни лидерът на ГЕРБ.

Водачът на листата на ГЕРБ –СДС проф. Костадин Ангелов, добави: „Ние ще се грижим България да остане стабилна и няма да позволим да бъде продадена. Неофициален кеш, фалшифицирани подписи, незаконни арести, противоконституционни решения, консултантски договори – неофициална партия са нашите опоненти от Продължаваме промяната. Това е огромната разлика между ГЕРБ и фалшивата промяна – в класите, в моженето, в управлението, в резултатите“.

Ангелов изтъкна, че за последните три години без ГЕРБ да са били на власт са създали успешен модел за съживяването на общинските болници във великотърновска област. Това е модел за привличане и задържане на медици. Пример за този модел са общинските болници във Велико Търново, в това число белодробната болница, общинската болница в Свищов, общинската болница в Павликени и общинската болница в Горна Оряховица.

„Всяко решение на ГЕРБ е решение за България, а не за партията. И си позволявам да открадна едни думи на господин Борисов – „Държавата преди всичко“, подчерта Ангелов, и допълни: „Тази година националната детска болница щеше да е готова. Днес имаме едно голямо нищо. Това е приоритет за ГЕРБ. И там, където работи ГЕРБ, има видими резултати“.

По думите му, за последния мандат на ГЕРБ до 2021 година има реализирани 1538 проекта по оперативни програми на Европейския съюз и близо 500 милиона инвестиции във великотърновска област. От 2021 година до момента проектите и програмите са нула. „Това е пагубно за държавата. Имаме нужда от силен глас и присъствие на България в Европа“, подчерта проф. Костадин Ангелов.

 

Платена публикация

Купуването и продаването на гласове е престъпление