Денят Политика

Бойко Борисов във Велико Търново: ГЕРБ няма да участват във вдигането на данъците

„Този път ПП-ДБ ще срещнат сериозен отпор в цифрите на Бюджета. Ние сме казали, че няма да вдигаме данъците. Казали, че ще облагат втора кола, и прочие. Можеше да се каже всичко това преди изборите. Сега излиза, че нашите кметовете вдигат данъците, което не е вярно“. Това каза Бойко Борисов на събрание на партията във Велико Търново.

„Ще гласуваме бюджета. Хората обаче трябва да знаят защо участваме и подкрепяме сглобката. ГЕРБ няма да участват във вдигането на данъците. Има си местни принципали, те да вдигат данъците“, категоричен е Борисов.

По думите му „седемте милиарда раздут бюджет ще останат и утре при ротацията, или ако те решат да си ходят, ще останем с дупка 7 млрд. лв.“.

На национално съвещание във Велико Търново ГЕРБ ще решава дали да продължи с подкрепата си за управлението.

От сряда няколко дни подред парламентарната група и Изпълнителната комисия на партията анализираха изборните резултати от изминалия местен вот и как се изпълняват управленската и законодателната програма, зад които стоят политическите сили в т.нар. „сглобка“ – ГЕРБ-СДС и „Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ).