Култура

Богомил Иванов представя новия си роман

Възпитаникът на ПМГ „Васил Друмев” Богомил Иванов ще представи романа си „Лудост за здраве” пред великотърновската публика, на 21 март (вторник), от 19:00ч. в бар ТАМ. „Лудост за здраве” не е първата книга на Богомил. През 2014-а, когато е само на 16 години, издава романа „Ракиени времена”.

Днес Богомил вече е студент и продължава да пише. Силно повлиян от митологията на Балканите, филмите на Емир Кустурица и книгите на Никос Казандзакис, младият автор твори в жанра на магическия реализъм, за да повдигне въпросите, които вълнуват младото поколение и да запази ценностите по нашите земи.

Новият роман на Богомил Иванов

Действието в романа „Лудост за здраве” се развива някъде на Балканския полуостров, както предупреждава авторът още в самото му начало и дава избор на читателя си – „където си изберете”.
Това е роман за пирати- мечтатели, прекарали годините си в илюзии и авантюри, забравили най-важното, поддържало живота им истински, реален, та дори и извън рамките на общоприетото мнение за това. Събирайки се отново заедно, минават през куп приключения заради лъжливо отмъщение, но всъщност всички те търсят само едно – истинския живот. Живот на приключения и обща цел.
Въвлечен в тяхната лудост, един интелектуалец-учител ще се впусне в бягство от разграждащата го рутина с вярата, че силата ще стигне за големите решения. Решенията способни да го потопят в суровата среда на вдетинени авантюристи, абсурда и идеята да живееш според странностите си. С тях стига до пълен катарзис на своя приличен, но с нищо неизпъкващ живот.