Икономика

Близо 20 топ компании ще търсят хора за екипите си на Национални дни на кариерата във Велико Търново

На 4 април ще е великотърновското издание на форума, от който са започнали кариерите на повече от 53 хиляди студенти и младежи у нас. Близо 20 водещи компании у нас ще очакват кандидатите за нова работа или стаж от 10:00 до 14:00 ч. в Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий”, пети корпус. Входът за търсещи работа е безплатен.

Национални дни на кариерата е важен инструмент за студентите и младите професионалисти, които търсят кариерни възможности. Всяко от 22-те издания, организирани досега от пионера в кариерните събития у нас – JobTiger, се е доказало като най-лесният и ефективен начин за студенти и млади специалисти да дадат тласък на кариерата си в желаната от тях посока. Освен срещи с представители на топ работодателите у нас, форумът е и мястото да се събере полезна информация, да се създадат важни контакти, да се обменят опит и знания с множество колеги и доказани професионалисти от различни индустрии.

Освен на добрите традиции, Национални дни на кариерата продължават да са верни и на търсенето и внедряването на иновации. За втора поредна година посетителите на форума ще се възползват от ScanFactor – иновативна технология, чрез която кариерните форуми на живо са с дигитален обмен на данни.

Иновацията позволява лесно и практично споделяне на профил, автобиография или портфолио на търсещ нови професионални възможности кандидат с предлагащите работни позиции – само с QR код!

В официалното откриване на великотърновското издание на Национални дни на кариерата 2023 ще вземат участие: проф. д-р Христо Бонджолов, Ректор на Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий”; Станислав Николов, заместник областен управител; Росица Димитрова, Директор на дирекция „Социални дейности и здравеопазване“; Светлозар Петров, Управител на JobTiger.

Повече подробности за Национални дни на кариерата 2023 можете да откриете на https://careerdays.bg/