Икономика Любопитно

Благотворителна инициатива „Торта с кауза“ стартира великотърновката Тодорка Станчева

Благотворителна инициатива „Торта с кауза” стартира от тази година великотърновката Тодорка Станчева, собственик на семейна хлебопекарна „Сладкият кът”. Идеята идва през лятото, когато с едно от момичетата в цеха се заговарят. Решават да направят сладкиш, който след като се продаде, със събраните средства ще се подкрепи определена кауза.

„Решили сме всеки месец през годината тортата да е различна и всеки месец организацията, която ще подпомогнем да е различна. Събират се 100 лева от торта с 20 парчета. Първата сума ще дарим на Фондация „Четири лапи”. За февруари ще направим италиански сладкиш с боровинки. Парите от него ще за Фондация „Искам бебе”. Тортите ще са такива, каквито отговарят на вкусовете на нашите клиенти. Може да правим и за специални клиенти по-малки торти, т.е. торта само за тях. Отворени сме за всякакви предложения, на кого с какво можем да помогнем”, казва Тодорка Станчева.

По време на пандемията, великотърновката се отзова с направа на сладкиши и хлебчета в рамките на два месеца за медиците в МОБАЛ „Ст. Черкезов” – Велико Търново. Сега е щастлива, че отново възражда идеята за благотворителност. Защото в днешните трудни времена има отново и повече нужда от такива инициативи.

А във Фейсбук профила на пекарната вече „валят“ положителни отзиви за стартиралата поредна благородна кампания на Тодорка Станчева и екипа й.

Кремена Крумова – Попова