Денят

Благотворителен концерт „От децата за децата”

Благотворителен концерт „От децата за децата” ще се проведе на 15 ноември във Велико Търново. Събитието ще се състои от 18,00 часа в Музикално-драматичния театър. Спектакълът се организира по инициатива на Регионалния съвет на КНСБ. Със събраните средства ще бъдат подпомогнати семействата на три деца, нуждаещи се от спешно лечение. За участие са поканени млади таланти от детските градини и училищата, танцови и музикални школи, частни творчески формации, Младежкият дом, Центърът за работа с деца. Безвъзмездно в инициативата ще се включи и театърът, като преотстъпи салона без наем. Малчуганите от детските заведения заедно с родители и учители са изработили към момента към 200 картички, които ще бъдат вход за концерта на цена от 5 лева. Парите ще бъдат преведени по банкови сметки чрез благотворителния фонд „Проф. д-р Желязко Христов” на КНСБ. Фондът е основан преди 20 г. в помощ на деца, чиито родители са загинали при трудова злополука. Тази година от област Велико Търново три деца получават месечна стипендия от 50 лева от бюджета на фонда.

„Целта е да изразим гражданска позиция и да бъдем съпричастни към деца в нужда, да подпомогнем техните семейства”,обясни председателят на РС на КНСБ Иванина Янева.

„Държавата е най-важният фактор, който трябва да отговаря за тези деца, но ние като гражданско общество трябва да сме винаги до тях, за да усещат те подкрепата на обществото, да усещат, че ние можем да помагаме. Според мен това мероприятие  трябва да е началото на кампания от мероприятия за добротворчество във Велико Търново”, коментира председателят на местния парламент Венцислав Спирдонов, който лично като гражданин подкрепя идеята за концерта.

„Мисля, че сега е моментът, преди  Коледа, да покажем нашите добри намерения и да помогнем”, заяви директорът на Младежкия дом Румен Петров.

„Това са уроци за социална отговорност и съпричастност. По този начин у децата ще се възпита  чувство за състрадание, за любов към ближния и помощ на хората, които са в беда”, допълни Йорданка Велкова, директор на ДГ „Иванка Ботева”.