Политика

Благотворителен базар с книги организират на 1 юни младежите в БСП-Велико Търново

Благотворителен базар с книги организират по случай Деня на детето членовете на Младежкото обединение в БСП – Велико Търново. Събитието ще се проведе на 1 юни от 10,00 до 12,00 часа в парк „Марно поле”. Щандът с печатните произведения ще бъде разположен срещу масите с шахматни дъски, съобщи председателят на партийната структура Михаил Михалев. Широка палитра от заглавия на български и чуждестранни автори са събрани по време на десетдневна кампания. В инициативата са се включили  общинските съветници и народните представители от БСП. „Целта е благородна. В днешно време много родители или са забързани, или нямат пари да купят книга. Ние искаме да обърнем внимание точно на 1 юни на децата, за да се почувстват значими, а с дарението на книга да осигурим частица и от тяхното развитие”, каза пред Общинското радио Михалев.

Нераздадените литературни произведения ще бъдат дарени на социално заведение на територията на община Велико Търново, уточни председателят на  местното младежко обединение.

Базарът се провежда за трета поредна година. В предишните формати младежите събираха и раздаваха безвъзмездно дрехи, учебни пособия и играчки.