Социални дейности

Благотворителен базар за двойки с репродуктивни проблеми организират в парк „Дружба”

За трета поредна година, Фондация „Искам бебе” във Велико Търново организира благотворителен базар, със средствата, от който да бъде подпомогната една двойка с репродуктивни затруднения от общината. За каузата на базара, всеки може да дари детски дрешки, играчки или вещи, нужни за отглеждането на дете, а всяка неделя на август, в парк „Дружба”, даренията ще бъдат продавани на символична сума от доброволци.

И тази година базарът ще се проведе със съдействието на Община Велико Търново, като ще бъдат взети всички предпазни мерки във връзка с разпространението на Ковид-19.

„Освен, че събираме средства, нашата функция по време на базара е и информативна, тъй като ние насочваме двойките към контактите, медицинските центрове и помощта, от която имат нужда. Докато сме в парка, освен дарения получаваме и десетки въпроси и често ни се налага да ориентираме хората в стъпките, които трябва да предприемат през дългия процес на инвитро процедурите.”, споделя Вероника Михайлова от Фондация „Искам бебе”.

„ Като жена, преминала по този път, мога да твърдя, че от финансова гледна точка, всяка една събрана сума е от огромно значение. Разходите за инвитро са огромни и макар, че държавата подпомага двойките по 4 финансови процедури, а  Общината оказва подкрепа на семействата чрез програма „Инвитро”, ние сме доволни, че средствата от нашия базар са допълнително облекчение за избраната двойка.”, категорична е Михайлова.

Всяка неделя на август, базарът ще бъде на разположение на посетителите в парк „Дружба” от 9,30 до 14,00 часа.

 

Павла Стефанова