Култура

Благомира Халачева ще представи новата си книга „8 секунди“

Благомира Халачева представя новата си книга „8 секунди“ във Велико Търново.

За 8 секунди човек може да намери приятел…и да изгуби приятел. За 8 секунди може да се роди. И може да умре… Той е очарователен. Той е магнетичен. Той е актьор, който умее да изправи публиката на крака. Той е Хари Аврамов. Наградата ”Джокер” го прави звезда.
Сенки от миналото на Хари събуждат в него една втора личност – тъмна и непредвидима.
Лице зад кадър? Благодетел? Злодей? Кой е Хари Аврамов? Любовта на Огняна окриля твореца в Хари. „Хари, Хари!… – Огняна го прегръща, но Хари сънува майка си, която го моли за прошка. В илюзията ли е радостта? В болката ли е Истината? Най-силна е невъзможната любов? Или обречената? Хари открива отговори в Изумрудените Скрижали на Тот Атланта. Търси ключа към времепространството и ще отвориш вратата.
Ти си притежател на ключовете към световете, намиращи се в теб. Човекът е входът към мистерията и ключ, който Един в Едно е.

Благомира Халачева е родена в Горна Оряховица. Завършила е Медицински колеж в Пловдив. Понастоящем работи в Австрия. Първите й стихове са публикувани във в. „Пулс“, „Литературна академия“, разказите й в сп. „Хермес“, в. „Борба“, „Устрем“ и други регионални издания.След трагичната смърт на баща й в катастрофа, се отдава на проза – разкази, новели, романи, филмова драматургия. През 2014 г. се класира на полуфинал в Screen Craft Family – Frendly Script Contest Quarter Finalist със сценария Double Dimension. Участва като сценарист в проекта за пълнометражен филм „Емине“ по разказа на Николай Хайтов „Мъжки времена“ на режисьора Георги Костов.

Срещата с читатели е утре, 1 юли от 18.00 часа в читалнята на Регионалната библиотека „П.Р.Славейков”.