Образование

Благодетел подари нова училищна входна врата на школото в с. Ресен

Дни преди първия учебен ден – 15 септември, с чисто нова входна врата се сдоби ОУ „Христо Ботев” във великотърновското село Ресен. „Една мечта, реализирана от един добър родолюбец и патриот, вече е реалност. Огромно благодаря за помощта и отзивчивостта. Дай Боже повече такива хора да има!”, написа в социалните мрежи д-р Симеон Недев, директор на школото.

Уточнява, че Училищното настоятелство, в лицето на Трифон Събчев помага много за подмяна на материалната база, както и Община Велико Търново и РИО.

„Но г-н Събчев е основното лице, което прегръща нашите идеи. Последното  дело по наша молба, е че достави и се монтира чисто нова входна училищна врата. Старата бе в окаяно състояние. Тя променя изцяло интериора на училището. Придава му по-модерен вид.  В разговори с него имаме идеи и за още проекти –  класна стая на открито, ремонт на кабинети, класни стаи. Не можем с ограничения си бюджет всичко да изпълним. А искаме да стане привлекателно за децата тук. И техниката да е добра, и базата”, казва д-р Недев.

Той с екипа си ще стартират без притеснения новата учебна година на 15 септември. Има доверието на учителите. Децата ще се ограничат до ниво преподаване в класни стаи, придвижването в коридорите ще става в определени посоки.

„Имаме голям училищен двор и всички могат да са навън, отдалечени един от друг. Старият училищен стол имаме намерение да го направим спортен салон. Всички мерки за безопасността ще приложим”, поясни още директорът на училището в с. Ресен.

Тази година училищния праг ще прекрачат близо 90 деца от I до VII клас.

Кремена Крумова – Попова