Политика

Бивш учител влезе в състава на Изпълнителния съвет на „Да, България” във Велико Търново

Владислав Иванов е на 42 години, живее в село Леденик, където е бил преподавател в  основното училище. В момента се занимава с частен бизнес – производство на бижута от керамика. Иванов заема мястото на Дончо Бораджиев, който се оттегли от управленския орган, но остава с експертизата си в партийния формат, съобщи Сева Памукчиева, председател на структурата на „Да, България” във Велико Търново.

Кандидатурата на Владислав Иванов е гласувана на общо събрание на организацията, проведено през месец септември.

Мониторингът на чистотата на въздуха ще бъде сред гражданските инициативи на организацията и през новия политически съюз.  „Фокусираме се върху това, защото смятаме, че за   европейското общество качеството на въздуха е изключителна ценност. В западния свят хората се стремят да живеят в здравословна среда и смятам, че дължим това на Велико Търново като един от добре развиващите се и модерни градове”, каза Памукчиева. Активистите ще продължат наблюденията си и ще бъдат граждански коректив на строителството на магистрала „Хемус” чрез едноименния сайт, създаден от „Да, България” на национално ниво. Планират да излязат и с конкретни предложения за управлението на инфраструктурата в старопрестолната столица. „Ще погледнем с нови очи на културно-историческото наследство, което е основният потенциал на Велико Търново”, допълни Сева Памукчиева.

По нейни думи членовете и симпатизантите на  търновската организация на „Да, България” работят изключително добре с партньорите си от ДСБ и Зелените в проекта „Демократична България”. „Отворени сме за диалог с всички политически субекти, които споделят нашите демократични виждания и които смятат, че корупцията няма място в нашето общество, които вярват в принципите на правовата държава”, заяви местният партиен лидер.