Любопитно

„БГ Бъди активен“ провокира творци за дизайнерски табели в проблемни градски зони

   Сдружение „БГ Бъди активен“ обяви конкурс за дизайн на оригинални, въздействащи и забавни табели/знаци, които ще бъдат поставени в различни проблемни градски зони. Той е отворен към графични дизайнери, визуални артисти, студенти в специалност „Графичен дизайн“ и сходни на нея, професионалисти от сферата на визуалното изкуство, хора с отношение към дизайна и изкуството.

Инициативата е част от дългосрочната програма на “БГ Бъди активен“ – “Място България”, целяща да фокусира вниманието на обществото върху нуждата от промяна на публичните пространства в малки и големи населени места чрез активизиране на местните общности, използвайки подхода на т.нар. placemaking. „Вярваме в силата на добрия дизайн и хумора, за това как те променят поведението на хората по ненасилствен и мотивиращ начин. Стандартните знаци и табели, в които основната дума е “ЗАБРАНЕНО” не винаги постигат желания ефект. Затова призоваваме всички дизайнери, фотографи и творчески хора да се включат със своите креативни идеи“, споделят от сдружение „БГ Бъди активен“.

Темите, които ще обхване конкурса са три: „Чиста градинка/парк“, „Кучето е отговорност“ и „Фасове“. Всеки автор е нужно да представи поне едно предложение за всяка от трите теми, и максимум до три предложения за тема. Всички проекти следва да бъдат изпращани на електронен адрес content@bgbeactive.org до 31 май.  Творбите ще  прегледа жури, а победителите ще бъдат обявени на 15 юни. Първите три отличени предложения ще бъдат наградени.