Полиция

Барета поиска 11 бона, за да върне откраднат джип на съгражданка от Лясковец

Служител на Специализирания отряд за борба с тероризма (СОБТ) е задържан вчера с краден автомобил. Това съобщи главният секретар на МВР Ивайло Иванов. По негова информация задържаният служител е на ръководно ниво и е искал откуп от собственика на автомобила, за да му го върне обратно.
„В Столична дирекция на вътрешните работи е получен сигнал на 18 април за искан откуп на автомобил. Колегите са направили съответната подготовка преди срещата. Знаело се е мястото, където ще бъде проведена срещата. Водено е скрито наблюдение. Тъжителката е отишла там. Лицето, което се е явило за разговор, е било задържано“, допълни Иванов.

Главният секретар на МВР уточни, че след като е задържан мъжът, се е оказало, че е служител на СОБТ. В МВР е привикан командирът на отряда и е започнала вътрешна проверка по случая.

По непотвърдена информация задържаният се казва Красимир Пешовски и е от Лясковец. Пострадалата дама решила да се обърне към него за помощ, след като неизвестни откраднали джипа и. Пешовски предложил помощ срещу заплащане. Тогава лясковчанката сигнализирала полицията, а предадените на баретата банкноти били описани. Мъжът е спипан на местопрестъплението при предаването им.

Очаква се днес прокуратурата да повдигне обвинение на Красимир Пешовски, който е с мярка задържане за 24 часа.

 

Мария Христова