Спорт

Балъков: „Очертава се интересен мач, предпочитам да не гледаме назад”

Главният мениджър на „виолетовите” Красимир Балъков коментира предстоящия в неделя двубой между „Локомотив” (Пд) и „Етър”.

„Очаква ни интересен мач. Там нямаме добри традиции, но те са затова – за да се нарушават и дано утрешният двубой е такъв. От друга страна, „Локомотив” (Пд) има 16 точки, победи над „Лудогорец” навън и над „Левски” у дома, здрав и солиден тим с добър колектив. В началото имаха проблеми, но привлякоха качествени футболисти и имат добър отбор. Ако ние не влезем в мача с крайна мотивация и професионална нагласа, ще ни бъде много тежко, но ще стане интересен мач. Дано имаме и късмет”, заяви Красимир Балъков.

Според него фактът, че „виолетовите” натрупаха 4-5 поредни мача без загуба, не е от значение. „Каквото е зад нас, трябва да го забравим и да гледаме напред. Опитвам се да предам и на футболистите да не се обръщат назад, за да няма излишно успокоение. Тежък мач ще е, но съм сигурен в моите играчи и знам, че ще дадат всичко от себе си. Ако то е достатъчно да победим или да вземем поне точка, ще бъда най-доволен”, добави Балъков.

Иван Скерлев и Велко Батрович лекуваха контузии и пропуснаха мача за купата срещу Литекс, но най-вероятно ще попаднат в групата. Евентуалното им участие ще се решава в часовете преди мача. „Моята философия е дори и да нямам равностойни заместници, че един здрав футболист ще даде много повече от този, който влиза в последния момент”, поясни Балъков.