Култура Община

Арт група „Дупини“ очаква гости за поредното издание на симпозиума „Изкуство – Природа“ в с. Габровци

За 11-и път във великотърновското село Габровци ще се проведе симпозиумът „Изкуство – Природа”, организиран от арт група „Дупини”. Тази година мотото на форума е „to-GET-here“ и ще се състои от 6 до 16 юли. От 13 автори участвали в сесията, само 7 са одобрени. Шестима са от чужбина – Иран, САЩ, Испания, Италия, Гърция и Румъния. Един автор е от България.

Това са Фарзанех Наджафи, Ким Холеман, Джорди НН, Гаджа Фавари и Николо Ненсиони, Мария Гувели и Пал Петър. Ваяна Макавеева и българското участие.

Ще присъстват и трима специални гости, които вече са участвали в арт събитието преди години. Те са от Германия, Турция и Корея, съостевтно Анке Мелин, Канг Хи Джун и Турче Аутурк.

Симпозиумът „Изкуство – Природа” в с. Габровци е единствен по рода си в България безплатен форум за художници от цял свят, работещи в областта на природното изкуство, ленд арт и сайтоспецифичното изкуство. Той е ежегодно културно събитие, провеждано от 2012 г. насам. От 2015 година форумът се провежда в старото трудово училище на селото „Максим Горки“.

Симпозиумът „Изкуство – природа” ще завърши с Ден на отворените врати на 16 юли. Той е подкрепен от Община Велико Търново и е част от Културния календар на Общината!