Култура Любопитно

Артистите от Looneytools подредиха атрактивна изложба в старата столица

Изложба със стиймпънк скулптури на артистите от работилница Looneytools бе открита вчера около Художествената галерия „Борис Денев”. Различни стоманени чудовища, накити, лампи и други творения ще могат да видят посетителите до утре – 22 юли.

Артистите гостуват за втори път в старата столица, а миналата година изложбата им премина при голям интерес.

„Изложбата ни тази година включва основно най-новите ни неща, които направихме специално за гостуването тук. Донесли сме и най-добрите скулптури, които няма как да не бъдат показани.”, сподели за Общинското радио стиймпънк скулпторът и създател на Looneytools Чудомир Драгнев.

Специализираната работилница Looneytools е основана през 2012 година и в нея артистите изработват футуристични метални скулптори от различни части от бита и индустрията.

„В началото бяхме около седем души, но впоследствие останахме само трима. Ще продължавам да обучавам млади хора, защото има нужда от конкуренция в това изкуство.”, допълни Чудомир Драгнев.

Завършек на първия ден от атрактивната изложба бе джаз концертът на Мария Хитева и Емил Пехливанов.

Музикантите изпълниха авторска музика, както и кавъри на любими песни – Summertime, Somewhere over the Rainbow, Hit the road Jack..

Тази вечер от 19:30ч. почитателите на модерните течения в изкуството ще могат да поговорят и обменят идеи с Чудомир Драгнев, по време на отворената дискусия „Изкуство с цената на всичко”. Срещата ще се проведе на сцената на „Арт лято” до Художествената галерия, а входът е свободен.

Около Галерията могат да се видят и някои от 3D паната, които бяха направени по време на първия фестивал за улично 3D изкуство във Велико Търново