Денят Полиция

Арестуваха двама, докато поливат нива с коноп, в имота им намериха и 5 чувала изсушена дрога

В хода на специализирана полицейска операция за противодействие разпространението на наркотични вещества на територията на област Велико Търново, на 14 септември вечерта в имот в златаришкото село Родина, в момент на поливане на насаждения от рода на конопа са задържани двама мъже, на 50 и 52 години, съответно от В. Търново и Г. Оряховица. От извършения на местопроизшествието оглед са установени засети 256 растения, с височина от 2 до 3 метра. Това съобщиха на брифинг днес директорът на Областната дирекция на МВР във В. Търново старши комисар Димитър Машов и районният прокурор на В. Търново Тихомир Шабов.

При последвало претърсване в помещения, намиращи се в близост, са открити и иззети 5 чувала с изсушена марихуана, с тегло около 38,5 кг. По случая е започнато досъдебно производство за отглеждане и държане на наркотични вещества.

В петък двамата мъже са привлечени, в качеството на обвиняеми и с постановление на прокуратурата са задържани за срок до 72 часа. Двамата са известни на полицията, единият е и осъждан. Работата по образуваното досъдебно производство продължава под наблюдението на прокуратурата.