Денят

Април започва със сняг, но ще има и дни с до 28 градуса

Най-ниските температури през април у нас ще са между минус 2 и 3 градуса, а най-високите – между 23 и 28 градуса. Вероятност за минимални температури, близки до 0 градуса, има до към средата на месеца, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология.

През април се очаква средната месечна температура да бъде около и над нормата, която за по-голямата част от страната е между 11 и 13 градуса, по Черноморието и във високите полета – между 9 и 11 градуса, а за планините – от минус 5 до 2 градуса. Месечната сума на валежите средно за страната ще бъде около и над нормата.

В началото на април температурите ще се понижат. Очакват се и валежи от сняг, главно в западната половина от страната. След средата на десетдневието температурите ще се повишават, а валежите ще намалеят.

В началото на третото десетдневие вероятността за валежи остава повишена, като и температурите постепенно ще се повишават. Около средата на периода се очаква относително стабилизиране на атмосферата и температури около и по-високи от обичайните. Към края на месеца има вероятност времето да стане неустойчиво, със следобедни валежи и гръмотевици.