Образование

Академичната 2020-2021 е последната с възможност за студентски заем във Великобритания

За обучение, започващо през 2021 година, гражданите от страни членки на ЕС няма да могат да се възползват от студентски кредит, отпускан от държавната агенция за кредитиране – Student Finance England. Това са първите промени във финансирането на висшето образование за студенти от ЕС в контекста на Брекзит, които засягат единствено Англия. Все още се очаква официално становище и на останалите страни от Обединеното кралство – Шотландия, Уелс и Северна Ирландия.

Условията за българските кандидат-студенти, приети и записани в британски университети за академичната 2020-2021 г., остават непроменени и те получават кредитиране в пълния размер на таксата за обучение от 9250 паунда на година за целия период на висше образование, съобщават от търновския офис на консултантската компания за образование в чужбина „Интеграл“. Студентски кредити за прием 2021-2022 остават достъпни за българи със статут на уседналост във Великобритания. Те могат да кандидатстват до 30 юни 2021 г. и едно от условията е петгодишно непрекъснато пребиваване в Обединеното кралство преди напускането му от ЕС.

Очаква се таксите, както и различните финансови възможности под формата на стипендии от всеки университет за следващата година, да бъдат обявени допълнително.

Кандидатстването за академичната 2020-2021 все още е възможно. Ако се интересувате и бихте искали да научите повече, запишете се за безплатна консултация като попълните заявка: https://bit.ly/318z74c, с e-mail на integral@integral.bg или телефонно обаждане в най-удобния за Вас офис на Интеграл.