Образование

Адриана Тодорова от ОУ „Д. Благоев“ е единствената финалистка от областта в националното състезание Spelling Bee

Адриана Тодорова от великотърновското ОУ „Д. Благоев“ е единствената финалистка от областта в националното състезание Spelling Bee. Училищните шампиони и техните подгласници от 165 училища в цялата страна премериха сили  в 16 онлайн състезания по правопис на английски език. Най-добре представилите се 24-ма участници се класираха за националния финал на 24 април, като първа сред финалистите е великотърновската ученичка.

Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език.  Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности.

Участниците в състезанието се включиха и в кампания под надслов е BEEcause we need them с идеята да научат повече за пчелите и за тяхната изключителна роля за планетата и човечеството.

Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие -КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България” и с подкрепата на Посолството на САЩ, Британския съвет и под патронажа на Министерството на образованието и науката.