Спорт

Адреналин и високи скорости в първия кръг на Националния шампионат по Гимкхана

Велико Търново стана домакин на първия кръг от Националния шампионат по Гимкхана. В съботния ден професионалисти и любители на високите скорости се надпреварваха за купите в различните категории. Гимкхана е вид автомобилно състезание в което участниците трябва да преминат през предварително обявен маршрут и да изпълнят всички елементи без да допускат грешки. Победител става този, който успее да запише най-доброто време за трасето. Организаторите от БФАС и СКА „Етър рейсинг”, бяха подготвили и две изненади за събралите се почитатели на автомобилния спорт – дрифт и стънт шоу радваха събралата се публика на паркинга на известен хипермаркет в старата столица.

Гимкхана се радва и на голям интерес от дамите. Кети Томова се занимава с автомобилен спорт професионално вече цели 45 години. Участвала е като пилот в ралита, планински състезания и състезания на писта. През 1994 печели европейска рали титла, като навигатор, заедно с пилота Тихомир Златков. Пред екипа на Общинско Радио, Кети сподели, че автомобилният спорт за нея е начин на живот и ще продължава да участва в състезанията у нас.

 

Организаторите на състезанието поканиха всички, които проявяват интерес да се включат в следващите кръгове на Националния шампионат по Гимкхана 2018 и обявиха, че закриването ще се състои на 27ми октомври в Горна Оряховица.

 

Ивайло Илиев