Денят Община

Аварирала е електрическата инсталация в сградата на Община В. Търново, ситуацията е овладявана

Заради авария на електрическата инсталация в сградата на Община Велико Търново служителите и гражданите са евакуирани. При профилактика, извършвана от служители на „Енерго про“, възниква късо съединение, а централното ел-табло се запалва. Разнеслият се силно задушлив дим налага евакуация на цялата сграда.

Веднага е подаден сигнал на тел. 112, а в рамките на броени минути пристигат три противопожарни автомобила. Екипите на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ овладяват ситуацията, а дейността им е координирана от заместник-кмета проф. Георги Камарашев и директора на службата комисар Красимир Кръстев.

Двамата служители на „Енерго про“ са обгазени при инцидента. Те са изведени незабавно от сградата на Общината и с линейка са откарани към областната болница. По последни данни състоянието им е добро.

Пламналият при късото съединение огън не се е разпространил извън пространството около централното табло. Екипи на „Енерго про“ вече работят по отстраняване на повредата. Към момента сградата на Община Велико Търново е без ток. Обслужването на гражданите ще бъде възобновено след отстраняването на аварията и необходимите проверки на инсталацията.