Денят

„TimeHeroes” с безплатни консултации във Велико Търново

Популярната неправителствена организация „TimeHeroes” тръгва на обиколка из страната, а един от градовете, включени в нея, е Велико Търново. Срещата с активните граждани на старата столица ще бъде на 10 октомври, вторник, от 13 часа, във „Freeдом”21 на ул. „Стефан Стамболов” 21. Необходимо е предварително записване на адрес: https://beta.doodle.com/poll/7pd2e6zpai6fkdxp, съобщи за Общинското радио  Ния Кирякова, проектен мениджър в организацията. „Целта ни е да се запознаем с нови организации, които работят извън столицата, за да им предложим всички безплатни ресурси, които могат да ползват от платформата ни. Великотърновски неправителствени организации, активни граждани лично ще могат да се срещнат със съоснователя и директор на „TimeHeroes” Павел Кунчев”, допълни Кирякова.

Неправителствената организация „TimeHeroes” е създадена през 2012 година, а от тогава до днес привлича над 600 организации за свои партньори. В разнообразните инициативи се включват над 37 хиляди доброволци, а благотворителните акции са над 1 300. Основна цел на организацията е да свързва каузи с доброволци, обобщи Ния Кирякова.

В онлайн платформата си „TimeHeroes” събират информация за всички доброволчески инициативи в България. „И преди сме имали контакти с организации от Велико Търново, но предимно онлайн. Целта на тези консултации е да се срещнем с организации, които все още не ни познават.

Доброволците са изключително важен ресурс за неправителствените организации”, допълни Ния Кирякова.

Първата консултация неправителствената организация планира в град Стара Загора на 3 октомври. На следващия ден екипът е в Бургас, а на 9-и – във Варна. Враца е последният град – част от обиколката на „TimeHeroes”. Срещата е предвидена за 12 октомври.