Култура

TAM представя концерт на Основно ветрове и ДевиРа

Пространство за изкуство и култура „ТАМ” кани великотърновци и гости на града на втория концерт от едногодишната програма „ТАМ от октомври до октомври“. Изпълненията на живо ще бъдат записани и издадени в лимитирана серия от грамофонни плочи, а група „Основно ветрове и ДевиРа”, за първи път ще свирят във Велико Търново.

„Основно Ветрове” довяват от дълбините на сърцата живата музика, която звучи във всеки от нас – вярват в нея и така си печелят правото да се нарекат нейни приятели. Константин Кучев и Петър Йорданов – Бъни са сърцето на проекта, а музика заедно започват да правят през 2015 година. Носят се леко по етно, уърлд, фюжън и джаз теченията, но във всеки момент са готови стремглаво да се впуснат в експерименти и да създадат нов свой стил. Свирят на интереснозвучащите във всеки смисъл на понятието инструменти диджериду, хърди-гърди, хенгдръм, индиянситар, и други, но това не би ги направило интересни изпълнители, ако всъщност не бяха интересни хора.

Музика-живот. Песен-молитва. Песен-криле. Песен-туптящо сърце. Това пък са гласовете на сестри ДевиРа. Двете момичета освобождават нежните нотки на духа и сърцето. Запеят ли, отключват златната стая на живота, за да видим, чуем, потърсим и научим как да прилагаме Любовта в нейната чистота и хармония. На 12 юни от 20:00 ч. заедно с „Основно Ветрове” те ще изпълнят пространството на ТАМ (ул. Велчо Джамджията 16, Клуб на дейците на културата) с музика, вдъхновена от истината, добротата и мъдростта.

Входът за събитието е 10 лв., а местата са ограничени. За резервации може да се свържете с Галин Попов на тел: 0889 879 693.

Проектът “ТАМ от октомври до октомври” се осъществява с помощта на Национален фонд “Култура”.

Гергана Нинова