Образование

Start it smart откриват сезона с предприемачество в образованието

С безплатна публична лекция на тема „Има ли предприемачество в образованието – защо не?”, клубът за иновативно предприемачество „Старт ит смарт“ – Велико Търново открива учебната година. Лектор ще бъде създателят на платформата „Уча се“ Дарин Маджаров, съобщи специално за Общинското радио Виктория Добринова от организацията. Събитието ще се проведе на 5 октомври от 18:30 часа в конферентната зала на гранд-хотела, намиращ се на пл. Велчова завера. Партньори на инициативата са възпитаниците на инж. Славка Проданова от ПГТ „Д-р Васил Берон”, а всеки който проявява интерес към бизнеса е добре дошъл, допълни Добринова.

Темата на лекцията кореспондира с големия форум „Кариера в България – защо не?”, защото подкрепя неговото послание – да останеш в България, да успееш в града в който живееш. Професиите на 21 век създават редица възможности за хората днес, дигиталните технологии имат ролята да подкрепят всеки, който гони в мечтите си – и вече не е нужно да отидеш в голямата столица, за да ги настигнеш. Човек може да развива предприемачество от всяка точка на света, категорична е Вики Добринова.

Самият лектор – Дарин Маджаров от няколко години последователно се бори със стереотипите в образованието, посредством проекта „Уча с“. Платформата дава възможност да придобиеш знания, където и да си – на един достъпен, неформален език и служи на всеки, който иска да допълни своите знания извън сферата на традиционното обучение.

„Изказвам специална благодарност на инж. Славка Проданова от Гимназията по туризъм, защото благодарение на тяхното партньорство достигаме до учениците, които искрено се интересуват от предприемачество, винаги сме срещали разбиране от тяхна страна, те са страхотна груба с невероятно много награди, изяви и инициативи в сферата”, допълни Добринова.