Валутни курсове

1 EURO = 1.95583 BGN
1 USD = 1.56167 BGN
1 GBP = 2.49389 BGN
186 общински служители са обучавани по европейски проект

186 общински служители са обучавани по европейски проект

Добавена: 23.01.2014г.186 от общо 270 служители във великотърновската общинска администрация са обучени по проект „Компетентни служители и ръководители в община Велико Търново – добро общинско управление”. Сред тях са 36 кметове и кметски наместници, 150 служители от общинската администрация и 24 души на ръководни длъжности. Това отчете на кръгла маса ръководителят на проекта и секретар на Община Велико Търново Мина Илиева. „Постигнати са специфичните цели за повишаване на професионалната квалификация, ефективността на екипната изява и мотивацията на служителите, както и развитие на компетентностите на ръководителите от администрацията”, подчерта Илиева.
88 382 лв. е бюджетната рамка на проекта „Компетентни служители и ръководители в община Велико Търново – добро общинско управление”. 85 на сто от средствата са осигурени от ОП „Административен капацитет”, останалите 15% са от републиканския бюджет. В момента експерти разработва подобен проект, който ще бъде внесен в ОПАК до края на месец януари. „Включването на кметовете, кметските наместници, директорите на дирекции, началниците на отдели в следващо обучение ще доведе до изграждането на една модерна, компетентна, знаеща и можеща община, каквато е Великотърновската”, посочи Мина Илева.
 
 
Галя Бояджиева
 
 

Коментари (0)

Добави Коментар
Анти бот

Подобни новини

Продължава разчистването и извозването на счупени дървета и клони
Добавено: 28.10.2014г. 

При много добра организация, координация и мобилизация протича процеса по отстраняване, разчистване и извозване на пречупените от снега клони и дърветаq съобщиха от общинска администрация. Над 70 курса са направили камионите, извозващи вече три дни изрязаните, събрани и почистени клони от дърветата след обилният мокър и тежък сняг.

Засаждат 50 дръвчета на Картала
Добавено: 31.03.2010г. 

25 дръвчета източна туя бяха засадени днес в парка на квартал Картала. Освен туя още 50 фиданки от сортовете явор ,ясен, и чер дъб осигури Регионалното управление на горите във Велико Търново,заради предадените 50 тона употребявана хартия от общинската администрация.