Валутни курсове

1 EURO = 1.95583 BGN
1 USD = 1.72853 BGN
1 GBP = 2.61562 BGN
186 общински служители са обучавани по европейски проект

186 общински служители са обучавани по европейски проект

Добавена: 23.01.2014г.186 от общо 270 служители във великотърновската общинска администрация са обучени по проект „Компетентни служители и ръководители в община Велико Търново – добро общинско управление”. Сред тях са 36 кметове и кметски наместници, 150 служители от общинската администрация и 24 души на ръководни длъжности. Това отчете на кръгла маса ръководителят на проекта и секретар на Община Велико Търново Мина Илиева. „Постигнати са специфичните цели за повишаване на професионалната квалификация, ефективността на екипната изява и мотивацията на служителите, както и развитие на компетентностите на ръководителите от администрацията”, подчерта Илиева.
88 382 лв. е бюджетната рамка на проекта „Компетентни служители и ръководители в община Велико Търново – добро общинско управление”. 85 на сто от средствата са осигурени от ОП „Административен капацитет”, останалите 15% са от републиканския бюджет. В момента експерти разработва подобен проект, който ще бъде внесен в ОПАК до края на месец януари. „Включването на кметовете, кметските наместници, директорите на дирекции, началниците на отдели в следващо обучение ще доведе до изграждането на една модерна, компетентна, знаеща и можеща община, каквато е Великотърновската”, посочи Мина Илева.
 
 
Галя Бояджиева
 
 

Коментари (0)

Добави Коментар
Анти бот

Подобни новини

Момин сбор посрещна Илинден с курбан и първото от десетилетия кръщене
Добавено: 20.07.2014г. 

Храмовият си празник отбеляза днес Момин сбор. В църквата „Св. Илия” служба отслужи отец Славчо, а след нея започна двойната радост на стотината жители на селото - за пръв път от десетилетия на днешния Илинден в Момин сбор се състоя кръщене. Според някои от местните жители тук кръщене не е имало от близо 50 години.

Безплатно обучение за сираците в Младежкия дом, предлагат общински съветници. За останалите деца заниманията поскъпват средно с десет лева
Добавено: 21.11.2012г. 

Сираците, посещаващи школите на Младежкия дом във Велико Търново, да се освободят от такси, предложи общинският съветник от „Нашият град” Румен Димитров. Идеята му подкрепят членовете на Комисия по устройство на територията, транспорт и паркиране и ще бъде внесена за обсъждане на редовното заседание на Великотърновския общински съвет на 29 ноември.