Валутни курсове

1 EURO = 1.95583 BGN
1 USD = 1.7396 BGN
1 GBP = 2.26492 BGN
186 общински служители са обучавани по европейски проект

186 общински служители са обучавани по европейски проект

Добавена: 23.01.2014г.186 от общо 270 служители във великотърновската общинска администрация са обучени по проект „Компетентни служители и ръководители в община Велико Търново – добро общинско управление”. Сред тях са 36 кметове и кметски наместници, 150 служители от общинската администрация и 24 души на ръководни длъжности. Това отчете на кръгла маса ръководителят на проекта и секретар на Община Велико Търново Мина Илиева. „Постигнати са специфичните цели за повишаване на професионалната квалификация, ефективността на екипната изява и мотивацията на служителите, както и развитие на компетентностите на ръководителите от администрацията”, подчерта Илиева.
88 382 лв. е бюджетната рамка на проекта „Компетентни служители и ръководители в община Велико Търново – добро общинско управление”. 85 на сто от средствата са осигурени от ОП „Административен капацитет”, останалите 15% са от републиканския бюджет. В момента експерти разработва подобен проект, който ще бъде внесен в ОПАК до края на месец януари. „Включването на кметовете, кметските наместници, директорите на дирекции, началниците на отдели в следващо обучение ще доведе до изграждането на една модерна, компетентна, знаеща и можеща община, каквато е Великотърновската”, посочи Мина Илева.
 
 
Галя Бояджиева
 
 

Коментари (0)

Добави Коментар
Анти бот

Подобни новини

Общината с програма за по-чист въздух
Добавено: 14.06.2011г. 

Програмата за намаляване на емисиите и достигане на установените норми за вредни вещества, управление на качеството на атмосферния въздух на община Велико Търново 2011- 2013 година бе представена на заседание на постоянната комисия по Земеделие, гори и опазване на околната среда към Общинския съвет снощи.

Виетнамският посланик доволен от качеството на обучение в НВУ “Васил Левски”
Добавено: 23.09.2010г. 

Официална среща с Негово Превъзходителство г-н Тран ван Тхин – посланик на Социалистическа република Виетнам у нас, проведе днес кметът на община Велико Търново д-р Румен Рашев. Посланикът на Виетнам сподели по време на срещата удовлетворението си