Валутни курсове

1 EURO = 1.95583 BGN
1 USD = 1.80161 BGN
1 GBP = 2.67995 BGN
186 общински служители са обучавани по европейски проект

186 общински служители са обучавани по европейски проект

Добавена: 23.01.2014г.186 от общо 270 служители във великотърновската общинска администрация са обучени по проект „Компетентни служители и ръководители в община Велико Търново – добро общинско управление”. Сред тях са 36 кметове и кметски наместници, 150 служители от общинската администрация и 24 души на ръководни длъжности. Това отчете на кръгла маса ръководителят на проекта и секретар на Община Велико Търново Мина Илиева. „Постигнати са специфичните цели за повишаване на професионалната квалификация, ефективността на екипната изява и мотивацията на служителите, както и развитие на компетентностите на ръководителите от администрацията”, подчерта Илиева.
88 382 лв. е бюджетната рамка на проекта „Компетентни служители и ръководители в община Велико Търново – добро общинско управление”. 85 на сто от средствата са осигурени от ОП „Административен капацитет”, останалите 15% са от републиканския бюджет. В момента експерти разработва подобен проект, който ще бъде внесен в ОПАК до края на месец януари. „Включването на кметовете, кметските наместници, директорите на дирекции, началниците на отдели в следващо обучение ще доведе до изграждането на една модерна, компетентна, знаеща и можеща община, каквато е Великотърновската”, посочи Мина Илева.
 
 
Галя Бояджиева
 
 

Коментари (0)

Добави Коментар
Анти бот

Подобни новини

Антикризисна мярка вдига двойно парите за болнични в Общината
Добавено: 07.04.2010г. 

Двойно скачат разходите за болнични от бюджета на Община Велико Търново заради приетите от правителството антикризисни мерки. Новата схема за изплащане на болничните ще коства на общинската хазна около 14 000 лева.

Даниел Панов приветства стотици деца в Деня на християнското семейство и младеж
Добавено: 23.11.2014г. 

Голямата зала на Община Велико Търново едва побра децата, дошли да честват Въведение Богородично, един от големите християнски празници, който се чества и като Ден на християнското семейство и младеж. Домакин на събитието беше Кметът на Община Велико Търново, а гости Негово Високо преосвещенство Великотърновският Митрополит Григорий