Валутни курсове

1 EURO = 1.95583 BGN
1 USD = 1.54501 BGN
1 GBP = 2.47981 BGN
186 общински служители са обучавани по европейски проект

186 общински служители са обучавани по европейски проект

Добавена: 23.01.2014г.186 от общо 270 служители във великотърновската общинска администрация са обучени по проект „Компетентни служители и ръководители в община Велико Търново – добро общинско управление”. Сред тях са 36 кметове и кметски наместници, 150 служители от общинската администрация и 24 души на ръководни длъжности. Това отчете на кръгла маса ръководителят на проекта и секретар на Община Велико Търново Мина Илиева. „Постигнати са специфичните цели за повишаване на професионалната квалификация, ефективността на екипната изява и мотивацията на служителите, както и развитие на компетентностите на ръководителите от администрацията”, подчерта Илиева.
88 382 лв. е бюджетната рамка на проекта „Компетентни служители и ръководители в община Велико Търново – добро общинско управление”. 85 на сто от средствата са осигурени от ОП „Административен капацитет”, останалите 15% са от републиканския бюджет. В момента експерти разработва подобен проект, който ще бъде внесен в ОПАК до края на месец януари. „Включването на кметовете, кметските наместници, директорите на дирекции, началниците на отдели в следващо обучение ще доведе до изграждането на една модерна, компетентна, знаеща и можеща община, каквато е Великотърновската”, посочи Мина Илева.
 
 
Галя Бояджиева
 
 

Коментари (0)

Добави Коментар
Анти бот

Подобни новини

Съветник се отказа от мирен протест, иска шеф на общинско предприятие да обясни действията си
Добавено: 30.08.2010г. 

Общинският съветник Румен Димитров, който миналата седмица намерението си да проведе мирен протест на 13 септември против продажбата на старото военно училище, днес се отказа от идеята си. Отказът идва, след като областното ръководство на ГЕРБ в старата

16 000 кв. м дупки за рехабилитация през 2011-а, запълването им започва другата седмица
Добавено: 01.04.2011г. 

От другата седмица започва кампанията по изкърпването на дупките по улиците на Велико Търново, съобщи за Общинската информационна агенция директорът на „Техническа инфраструктура” в общината. В рамките на планираната за годината рехабилитация на уличната мрежа ще бъдат запълнени около 16 000 кв.м пътна настилка.