Валутни курсове

1 EURO = 1.95583 BGN
1 USD = 1.72198 BGN
1 GBP = 2.51269 BGN
186 общински служители са обучавани по европейски проект

186 общински служители са обучавани по европейски проект

Добавена: 23.01.2014г.186 от общо 270 служители във великотърновската общинска администрация са обучени по проект „Компетентни служители и ръководители в община Велико Търново – добро общинско управление”. Сред тях са 36 кметове и кметски наместници, 150 служители от общинската администрация и 24 души на ръководни длъжности. Това отчете на кръгла маса ръководителят на проекта и секретар на Община Велико Търново Мина Илиева. „Постигнати са специфичните цели за повишаване на професионалната квалификация, ефективността на екипната изява и мотивацията на служителите, както и развитие на компетентностите на ръководителите от администрацията”, подчерта Илиева.
88 382 лв. е бюджетната рамка на проекта „Компетентни служители и ръководители в община Велико Търново – добро общинско управление”. 85 на сто от средствата са осигурени от ОП „Административен капацитет”, останалите 15% са от републиканския бюджет. В момента експерти разработва подобен проект, който ще бъде внесен в ОПАК до края на месец януари. „Включването на кметовете, кметските наместници, директорите на дирекции, началниците на отдели в следващо обучение ще доведе до изграждането на една модерна, компетентна, знаеща и можеща община, каквато е Великотърновската”, посочи Мина Илева.
 
 
Галя Бояджиева
 
 

Коментари (0)

Добави Коментар
Анти бот

Подобни новини

Малчугани от ОДЗ „Ален мак” отвориха първия пъзел от коледния календар пред Общината
Добавено: 03.12.2013г. 

Малчугани от ОДЗ „Ален мак” отвориха първия пъзел от празничното табло пред сградата на Общината, което ще отброява дните до Коледа. Децата пристигнаха с коледния автобус, шофиран лично от Добрия старец. Заредени с много настроение и усмивки, те зарадваха Дядо Коледа с много песни и стихчета. Доволен от техните изпълнения белобрадия старец им подари лакомства. Малчуганите поздрави и кметът на община Велико Търново Даниел Панов.

Подновяват зебрите пред училищата и детските градини за новата учебна година
Добавено: 25.08.2010г. 

50 пешеходни пътеки ще бъдат пребоядисани до есента във Велико Търново. С приоритет са зебрите пред училищата и детските градини, които ще бъдат готови за новата учебна година, каза Иван Иванов, главен специалист в отдел “Техническа инфраструктура”