Валутни курсове

1 EURO = 1.95583 BGN
1 USD = 1.47421 BGN
1 GBP = 2.44387 BGN
186 общински служители са обучавани по европейски проект

186 общински служители са обучавани по европейски проект

Добавена: 23.01.2014г.186 от общо 270 служители във великотърновската общинска администрация са обучени по проект „Компетентни служители и ръководители в община Велико Търново – добро общинско управление”. Сред тях са 36 кметове и кметски наместници, 150 служители от общинската администрация и 24 души на ръководни длъжности. Това отчете на кръгла маса ръководителят на проекта и секретар на Община Велико Търново Мина Илиева. „Постигнати са специфичните цели за повишаване на професионалната квалификация, ефективността на екипната изява и мотивацията на служителите, както и развитие на компетентностите на ръководителите от администрацията”, подчерта Илиева.
88 382 лв. е бюджетната рамка на проекта „Компетентни служители и ръководители в община Велико Търново – добро общинско управление”. 85 на сто от средствата са осигурени от ОП „Административен капацитет”, останалите 15% са от републиканския бюджет. В момента експерти разработва подобен проект, който ще бъде внесен в ОПАК до края на месец януари. „Включването на кметовете, кметските наместници, директорите на дирекции, началниците на отдели в следващо обучение ще доведе до изграждането на една модерна, компетентна, знаеща и можеща община, каквато е Великотърновската”, посочи Мина Илева.
 
 
Галя Бояджиева
 
 

Коментари (0)

Добави Коментар
Анти бот

Подобни новини

Тенис клуб дарява 30 000 на СОУ „Емилиян Станев” за мултифункционалното спортно съоръжение
Добавено: 25.06.2013г. 

30 000 лв. дарява на СОУ „Емилиян Станев” великотърновският тенис клуб „Престиж”, ръководен от Светослав Дермански. Средствата ще бъдат вложени в разработката и реализацията на проект за изграждане на мултифункционално спортно съоръжение в училището. В замяна на дарението членовете на тенис клуба ще имат възможността в рамките на пет години да тренират на тенис корта и да ползват обслужващите помещения, които ще бъдат изградени в СОУ „Емилиян Станев”. На предстоящото в

Хоругва с образа на света Петка Търновска осветиха на празника на Велико Търново. Кметът предлага 22 март да бъде обявен за официален празник
Добавено: 22.03.2013г. 

С тържествена света литургия, отслужена от Негово Високопреосвещенство Великотърновския митрополит Григорий, рано сутринта днес започна празникът на Велико Търново. В църквата „Св. 40 мъченици” бе осветена хоругва с лика на Света Петка Търновска – покровителка на старата столица. От днес ликът на небесната покровителка на Велико Търново ще бъде неизменна част от всички големи празници.