Валутни курсове

1 EURO = 1.95583 BGN
1 USD = 1.73574 BGN
1 GBP = 2.29746 BGN
186 общински служители са обучавани по европейски проект

186 общински служители са обучавани по европейски проект

Добавена: 23.01.2014г.186 от общо 270 служители във великотърновската общинска администрация са обучени по проект „Компетентни служители и ръководители в община Велико Търново – добро общинско управление”. Сред тях са 36 кметове и кметски наместници, 150 служители от общинската администрация и 24 души на ръководни длъжности. Това отчете на кръгла маса ръководителят на проекта и секретар на Община Велико Търново Мина Илиева. „Постигнати са специфичните цели за повишаване на професионалната квалификация, ефективността на екипната изява и мотивацията на служителите, както и развитие на компетентностите на ръководителите от администрацията”, подчерта Илиева.
88 382 лв. е бюджетната рамка на проекта „Компетентни служители и ръководители в община Велико Търново – добро общинско управление”. 85 на сто от средствата са осигурени от ОП „Административен капацитет”, останалите 15% са от републиканския бюджет. В момента експерти разработва подобен проект, който ще бъде внесен в ОПАК до края на месец януари. „Включването на кметовете, кметските наместници, директорите на дирекции, началниците на отдели в следващо обучение ще доведе до изграждането на една модерна, компетентна, знаеща и можеща община, каквато е Великотърновската”, посочи Мина Илева.
 
 
Галя Бояджиева
 
 

Коментари (0)

Добави Коментар
Анти бот

Подобни новини

Кметът приема предложения от търновци за облагородяване на кварталите
Добавено: 22.08.2012г. 

След обстоен оглед на терените и местата, предвидени за облагородяване на градската среда, кметът на Велико Търново Даниел Панов разпореди в общинската администрация да започне приемане на предложения от гражданите във връзка с благоустройствените проекти, засягащи кварталите Зона „В” и „Чолаковци”. Инициативата е свързана с подготовката на проектни предложения, с които Община Велико Търново ще кандидатства по схемата „Зелена и достъпна градска среда”

77 лева на час за концерт на стадион „Ивайло”. 220 лева в ДКС „Васил Левски”
Добавено: 10.01.2012г. 

Нова наредба за търговската дейност на територията на община Велико Търново ще разгледа местния парламент на предстоящото на 26 януари заседание. Документът ще регламентира освен наемането на открити площи и ползването на помещения в Двореца на културата и спорта “Васил Левски”, както и спортните обекти в общината.