Валутни курсове

1 EURO = 1.95583 BGN
1 USD = 1.85615 BGN
1 GBP = 2.30477 BGN
186 общински служители са обучавани по европейски проект

186 общински служители са обучавани по европейски проект

Добавена: 23.01.2014г.186 от общо 270 служители във великотърновската общинска администрация са обучени по проект „Компетентни служители и ръководители в община Велико Търново – добро общинско управление”. Сред тях са 36 кметове и кметски наместници, 150 служители от общинската администрация и 24 души на ръководни длъжности. Това отчете на кръгла маса ръководителят на проекта и секретар на Община Велико Търново Мина Илиева. „Постигнати са специфичните цели за повишаване на професионалната квалификация, ефективността на екипната изява и мотивацията на служителите, както и развитие на компетентностите на ръководителите от администрацията”, подчерта Илиева.
88 382 лв. е бюджетната рамка на проекта „Компетентни служители и ръководители в община Велико Търново – добро общинско управление”. 85 на сто от средствата са осигурени от ОП „Административен капацитет”, останалите 15% са от републиканския бюджет. В момента експерти разработва подобен проект, който ще бъде внесен в ОПАК до края на месец януари. „Включването на кметовете, кметските наместници, директорите на дирекции, началниците на отдели в следващо обучение ще доведе до изграждането на една модерна, компетентна, знаеща и можеща община, каквато е Великотърновската”, посочи Мина Илева.
 
 
Галя Бояджиева
 
 

Коментари (0)

Добави Коментар
Анти бот

Подобни новини

Даниел Панов подписа днес анекс по проект за 2 426 184,37 лева
Добавено: 25.06.2015г. 

Кметът на община Велико Търново Даниел Панов подписа днес в Министерство на регионалното развитие и благоустройството анекс към Договора за безвъзмездна финансова помощ по проект „Град Велико Търново – зелена и достъпна балканска столица на културния туризъм“ за осигуряване на средства за изпълнение на пет допълнителни обекта. Това

Въздухът във Велико Търново през 2014-а с най-ниски нива на прах от последните седем години
Добавено: 22.04.2015г. 

Средногодишната концентрация на фини прахови частици във въздуха на Велико Търново през 2014-а е най-ниската през последните седем години. Това сочи отчетът на градската администрация за изпълнението на Програмата за качеството на атмосферния въздух в общината. През периода от регионалната екоинспекция са извършени общо 583 измервания на въздуха, които показват средна концентрация от 39,10 mg на куб. метра.