Валутни курсове

1 EURO = 1.95583 BGN
1 USD = 1.72822 BGN
1 GBP = 2.67885 BGN
186 общински служители са обучавани по европейски проект

186 общински служители са обучавани по европейски проект

Добавена: 23.01.2014г.186 от общо 270 служители във великотърновската общинска администрация са обучени по проект „Компетентни служители и ръководители в община Велико Търново – добро общинско управление”. Сред тях са 36 кметове и кметски наместници, 150 служители от общинската администрация и 24 души на ръководни длъжности. Това отчете на кръгла маса ръководителят на проекта и секретар на Община Велико Търново Мина Илиева. „Постигнати са специфичните цели за повишаване на професионалната квалификация, ефективността на екипната изява и мотивацията на служителите, както и развитие на компетентностите на ръководителите от администрацията”, подчерта Илиева.
88 382 лв. е бюджетната рамка на проекта „Компетентни служители и ръководители в община Велико Търново – добро общинско управление”. 85 на сто от средствата са осигурени от ОП „Административен капацитет”, останалите 15% са от републиканския бюджет. В момента експерти разработва подобен проект, който ще бъде внесен в ОПАК до края на месец януари. „Включването на кметовете, кметските наместници, директорите на дирекции, началниците на отдели в следващо обучение ще доведе до изграждането на една модерна, компетентна, знаеща и можеща община, каквато е Великотърновската”, посочи Мина Илева.
 
 
Галя Бояджиева
 
 

Коментари (0)

Добави Коментар
Анти бот

Подобни новини

Община Велико Търново е партньор по проект „И аз имам семейство”
Добавено: 12.12.2011г. 

Партньорско споразумение подписа кметът на община Велико Търново Даниел Панов с Агенцията за социално подпомагане в Министерството на труда и социалната политика. Така Общината стана партньор по проект „И аз имам семейство” по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2007-2013 г., схема за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Приеми ме”.

С кукери, огнено шоу и много танци Велико Търново пропъди злото
Добавено: 24.03.2012г. 

Стотици жители и гости се събраха във Велико Търново, за да отбележат светлия християнски празник Благовещение. „В навечерието на Благовец по традиция се запалва огън, за да се прогонят гущерите и змиите и да се посрещне пролетта с отворено сърце. Не забравяйте да сложите пара в джоба си утре, да направите питка, да й сложите мед и да си облечете най-новите дрехи. Благовец е благ ден”,