Валутни курсове

1 EURO = 1.95583 BGN
1 USD = 1.79582 BGN
1 GBP = 2.19719 BGN
186 общински служители са обучавани по европейски проект

186 общински служители са обучавани по европейски проект

Добавена: 23.01.2014г.186 от общо 270 служители във великотърновската общинска администрация са обучени по проект „Компетентни служители и ръководители в община Велико Търново – добро общинско управление”. Сред тях са 36 кметове и кметски наместници, 150 служители от общинската администрация и 24 души на ръководни длъжности. Това отчете на кръгла маса ръководителят на проекта и секретар на Община Велико Търново Мина Илиева. „Постигнати са специфичните цели за повишаване на професионалната квалификация, ефективността на екипната изява и мотивацията на служителите, както и развитие на компетентностите на ръководителите от администрацията”, подчерта Илиева.
88 382 лв. е бюджетната рамка на проекта „Компетентни служители и ръководители в община Велико Търново – добро общинско управление”. 85 на сто от средствата са осигурени от ОП „Административен капацитет”, останалите 15% са от републиканския бюджет. В момента експерти разработва подобен проект, който ще бъде внесен в ОПАК до края на месец януари. „Включването на кметовете, кметските наместници, директорите на дирекции, началниците на отдели в следващо обучение ще доведе до изграждането на една модерна, компетентна, знаеща и можеща община, каквато е Великотърновската”, посочи Мина Илева.
 
 
Галя Бояджиева
 
 

Коментари (0)

Добави Коментар
Анти бот

Подобни новини

Тържествено отбелязахме 830 години от въстанието на Петър и Асен и възобновяването на българската държава
Добавено: 08.11.2015г. 

С миниспектакъл „Стражниците на Търнов” започнаха тържествените прояви, посветени на 830-годишнината от въстанието на Петър и Асен и възобновяването на българската държава. В литийно шествие, водено от боляри и средновековни воини, официалните лица, жители и гости на града, преминаха от площада пред Царевец през кв. „Асенов” и Владишкия

Монтираха ново панорамно огледало на ул. „Зеленка”
Добавено: 14.03.2014г. 

Ново панорамно огледало е монтирано на улица “Зеленка“ след сигнали на граждани и по разпореждане на кмета на Община Велико Търново Даниел Панов. На острия завой към улиците „Черни връх“ и „Акация“ е осигурена по - добра видимост, за да се предотврати опасността от пътно – транспортни произшествия в този район. Поставянето на панорамното огледало е съгласувано с органите на КАТ.