Валутни курсове

1 EURO = 1.95583 BGN
1 USD = 1.756 BGN
1 GBP = 2.67373 BGN
186 общински служители са обучавани по европейски проект

186 общински служители са обучавани по европейски проект

Добавена: 23.01.2014г.186 от общо 270 служители във великотърновската общинска администрация са обучени по проект „Компетентни служители и ръководители в община Велико Търново – добро общинско управление”. Сред тях са 36 кметове и кметски наместници, 150 служители от общинската администрация и 24 души на ръководни длъжности. Това отчете на кръгла маса ръководителят на проекта и секретар на Община Велико Търново Мина Илиева. „Постигнати са специфичните цели за повишаване на професионалната квалификация, ефективността на екипната изява и мотивацията на служителите, както и развитие на компетентностите на ръководителите от администрацията”, подчерта Илиева.
88 382 лв. е бюджетната рамка на проекта „Компетентни служители и ръководители в община Велико Търново – добро общинско управление”. 85 на сто от средствата са осигурени от ОП „Административен капацитет”, останалите 15% са от републиканския бюджет. В момента експерти разработва подобен проект, който ще бъде внесен в ОПАК до края на месец януари. „Включването на кметовете, кметските наместници, директорите на дирекции, началниците на отдели в следващо обучение ще доведе до изграждането на една модерна, компетентна, знаеща и можеща община, каквато е Великотърновската”, посочи Мина Илева.
 
 
Галя Бояджиева
 
 

Коментари (0)

Добави Коментар
Анти бот

Подобни новини

Борят „кучешкия туризъм” с кастрация по селата
Добавено: 27.09.2011г. 

В рамките на две седмици екип на международната фондация „Четири лапи” и общински служители ще обходят всичките 35 населени места в общината за извършване на кастрация и обезпаразитяване на домашни и скитащи кучета и котки. „За разлика от 2008-а година, когато усилията на неправителствената организация бяха насочени предимно в града, сега целта ни е да обхавенем околните населени места.

Община Павликени с награда „Златна ябълка”
Добавено: 15.06.2015г. 

Община Павликени получи наградата „Златна ябълка“ от Национална мрежа за децата. Организацията връчи за 5-а поредна година наградите „Златна ябълка“ за принос към правата и благосъстоянието на децата в България. Членовете на Мрежата номинираха личностите и организациите, които получиха грамота и шоколадова статуетка в категориите училище,