Валутни курсове

1 EURO = 1.95583 BGN
1 USD = 1.75474 BGN
1 GBP = 2.576 BGN
186 общински служители са обучавани по европейски проект

186 общински служители са обучавани по европейски проект

Добавена: 23.01.2014г.186 от общо 270 служители във великотърновската общинска администрация са обучени по проект „Компетентни служители и ръководители в община Велико Търново – добро общинско управление”. Сред тях са 36 кметове и кметски наместници, 150 служители от общинската администрация и 24 души на ръководни длъжности. Това отчете на кръгла маса ръководителят на проекта и секретар на Община Велико Търново Мина Илиева. „Постигнати са специфичните цели за повишаване на професионалната квалификация, ефективността на екипната изява и мотивацията на служителите, както и развитие на компетентностите на ръководителите от администрацията”, подчерта Илиева.
88 382 лв. е бюджетната рамка на проекта „Компетентни служители и ръководители в община Велико Търново – добро общинско управление”. 85 на сто от средствата са осигурени от ОП „Административен капацитет”, останалите 15% са от републиканския бюджет. В момента експерти разработва подобен проект, който ще бъде внесен в ОПАК до края на месец януари. „Включването на кметовете, кметските наместници, директорите на дирекции, началниците на отдели в следващо обучение ще доведе до изграждането на една модерна, компетентна, знаеща и можеща община, каквато е Великотърновската”, посочи Мина Илева.
 
 
Галя Бояджиева
 
 

Коментари (0)

Добави Коментар
Анти бот

Подобни новини

Община Велико Търново спечели ефирната честота 98.0 MHz
Добавено: 24.07.2014г. 

Община Велико Търново спечели конкурса за аналогово радиоразпръскване, открит в началото на годината от Съвета за електронни медии. На честота 98.0 MHz на първо място бе класиран проектът на Общината за създаване на програма „Общинско радио Велико Търново”. Спечелването на лиценз за радиодейност не означава, че Общината се отказва от кабелното разпространение на програмата.

Тържествено отбелязахме 830 години от въстанието на Петър и Асен и възобновяването на българската държава
Добавено: 08.11.2015г. 

С миниспектакъл „Стражниците на Търнов” започнаха тържествените прояви, посветени на 830-годишнината от въстанието на Петър и Асен и възобновяването на българската държава. В литийно шествие, водено от боляри и средновековни воини, официалните лица, жители и гости на града, преминаха от площада пред Царевец през кв. „Асенов” и Владишкия