Валутни курсове

1 EURO = 1.95583 BGN
1 USD = 1.45177 BGN
1 GBP = 2.46901 BGN
186 общински служители са обучавани по европейски проект

186 общински служители са обучавани по европейски проект

Добавена: 23.01.2014г.186 от общо 270 служители във великотърновската общинска администрация са обучени по проект „Компетентни служители и ръководители в община Велико Търново – добро общинско управление”. Сред тях са 36 кметове и кметски наместници, 150 служители от общинската администрация и 24 души на ръководни длъжности. Това отчете на кръгла маса ръководителят на проекта и секретар на Община Велико Търново Мина Илиева. „Постигнати са специфичните цели за повишаване на професионалната квалификация, ефективността на екипната изява и мотивацията на служителите, както и развитие на компетентностите на ръководителите от администрацията”, подчерта Илиева.
88 382 лв. е бюджетната рамка на проекта „Компетентни служители и ръководители в община Велико Търново – добро общинско управление”. 85 на сто от средствата са осигурени от ОП „Административен капацитет”, останалите 15% са от републиканския бюджет. В момента експерти разработва подобен проект, който ще бъде внесен в ОПАК до края на месец януари. „Включването на кметовете, кметските наместници, директорите на дирекции, началниците на отдели в следващо обучение ще доведе до изграждането на една модерна, компетентна, знаеща и можеща община, каквато е Великотърновската”, посочи Мина Илева.
 
 
Галя Бояджиева
 
 

Коментари (0)

Добави Коментар
Анти бот

Подобни новини

Преасфалтират участък от ул. „Магистрална”. Полагат „зебри” на ул. „Христо Ботев”
Добавено: 24.09.2013г. 

Преасфалтирането на участък от улица „Магистрална” се извършва в момента на територията на града, информират от пресцентъра на Община Велико Търново. Върху участъка е приключил вече проектът за подобряване състоянието на ВиК-инфраструктурата.

Общината вади 20 000 лв. за ремонт на уж ремонтирана от сдружението на Циглер къща на ул. „Н. Габровски”
Добавено: 06.07.2011г. 

20 000 лева ще струват на община Велико Търново ремонтните дейности на къщата на ул. „Никола Габровски” № 49, отредена за Център за настаняване на деца от семеен тип. Това съобщи за Общинската информационна агенция директорът на дирекция „Социални дейности и здравеопазване” Росица Димитрова.