Валутни курсове

1 EURO = 1.95583 BGN
1 USD = 1.45642 BGN
1 GBP = 2.46824 BGN
186 общински служители са обучавани по европейски проект

186 общински служители са обучавани по европейски проект

Добавена: 23.01.2014г.186 от общо 270 служители във великотърновската общинска администрация са обучени по проект „Компетентни служители и ръководители в община Велико Търново – добро общинско управление”. Сред тях са 36 кметове и кметски наместници, 150 служители от общинската администрация и 24 души на ръководни длъжности. Това отчете на кръгла маса ръководителят на проекта и секретар на Община Велико Търново Мина Илиева. „Постигнати са специфичните цели за повишаване на професионалната квалификация, ефективността на екипната изява и мотивацията на служителите, както и развитие на компетентностите на ръководителите от администрацията”, подчерта Илиева.
88 382 лв. е бюджетната рамка на проекта „Компетентни служители и ръководители в община Велико Търново – добро общинско управление”. 85 на сто от средствата са осигурени от ОП „Административен капацитет”, останалите 15% са от републиканския бюджет. В момента експерти разработва подобен проект, който ще бъде внесен в ОПАК до края на месец януари. „Включването на кметовете, кметските наместници, директорите на дирекции, началниците на отдели в следващо обучение ще доведе до изграждането на една модерна, компетентна, знаеща и можеща община, каквато е Великотърновската”, посочи Мина Илева.
 
 
Галя Бояджиева
 
 

Коментари (0)

Добави Коментар
Анти бот

Подобни новини

Мариана Пенчева е новият носител на Академичната награда
Добавено: 18.11.2010г. 

Мариана Пенчева е новият носител на Академичната награда на община Велико Търново. Номинацията на Великотърновския университет бе одобрена с решение на Общинския съвет днес . Мариана Пенчева е от Габрово.

Откриха център за деца и младежи “Отвори очи” в Церова кория
Добавено: 20.01.2011г. 

Център за деца и младежи “Отвори очи” днес бе тържествено открит в Церова кория. “В деня на традиционния събор на селото неговите жители се сдобиха с още една придобивка”, каза на празника кметът Христо Родин. Водосвет за здраве направи отец Сергий. Центърът е реализиран със средства по програмата “Местни инициативи”.