Валутни курсове

1 EURO = 1.95583 BGN
1 USD = 1.83336 BGN
1 GBP = 2.25964 BGN
186 общински служители са обучавани по европейски проект

186 общински служители са обучавани по европейски проект

Добавена: 23.01.2014г.186 от общо 270 служители във великотърновската общинска администрация са обучени по проект „Компетентни служители и ръководители в община Велико Търново – добро общинско управление”. Сред тях са 36 кметове и кметски наместници, 150 служители от общинската администрация и 24 души на ръководни длъжности. Това отчете на кръгла маса ръководителят на проекта и секретар на Община Велико Търново Мина Илиева. „Постигнати са специфичните цели за повишаване на професионалната квалификация, ефективността на екипната изява и мотивацията на служителите, както и развитие на компетентностите на ръководителите от администрацията”, подчерта Илиева.
88 382 лв. е бюджетната рамка на проекта „Компетентни служители и ръководители в община Велико Търново – добро общинско управление”. 85 на сто от средствата са осигурени от ОП „Административен капацитет”, останалите 15% са от републиканския бюджет. В момента експерти разработва подобен проект, който ще бъде внесен в ОПАК до края на месец януари. „Включването на кметовете, кметските наместници, директорите на дирекции, началниците на отдели в следващо обучение ще доведе до изграждането на една модерна, компетентна, знаеща и можеща община, каквато е Великотърновската”, посочи Мина Илева.
 
 
Галя Бояджиева
 
 

Коментари (0)

Добави Коментар
Анти бот

Подобни новини

Михаела Градинарова получи Наградата „24 май”
Добавено: 24.05.2015г. 

Михаела Градинарова, възпитаничка на ПМГ „Васил Друмев” във Велико Търново, е тазгодишният носител на Наградата „24 май” на Общината. Лента „Отличник”, грамота и парична награда и бяха връчени днес на церемония пред сградата на Община Велико Търново от кмета Даниел Панов. Михаела благодари на всички свои учители през годините и пожела

Празнична програма "В ОЧАКВАНЕ НА КОЛЕДА" във Велико Търново - I част
Добавено: 28.11.2013г. 

С детски коледен спектакъл, вълшебни светлини и много изненади за малки и големи Велико Търново започва предколедната си програма. Тя стартира на 2 декември пред сградата на Общината, когато от 17.30 часа ще бъдат запалени коледните светлини.