Валутни курсове

1 EURO = 1.95583 BGN
1 USD = 1.51709 BGN
1 GBP = 2.48833 BGN
186 общински служители са обучавани по европейски проект

186 общински служители са обучавани по европейски проект

Добавена: 23.01.2014г.186 от общо 270 служители във великотърновската общинска администрация са обучени по проект „Компетентни служители и ръководители в община Велико Търново – добро общинско управление”. Сред тях са 36 кметове и кметски наместници, 150 служители от общинската администрация и 24 души на ръководни длъжности. Това отчете на кръгла маса ръководителят на проекта и секретар на Община Велико Търново Мина Илиева. „Постигнати са специфичните цели за повишаване на професионалната квалификация, ефективността на екипната изява и мотивацията на служителите, както и развитие на компетентностите на ръководителите от администрацията”, подчерта Илиева.
88 382 лв. е бюджетната рамка на проекта „Компетентни служители и ръководители в община Велико Търново – добро общинско управление”. 85 на сто от средствата са осигурени от ОП „Административен капацитет”, останалите 15% са от републиканския бюджет. В момента експерти разработва подобен проект, който ще бъде внесен в ОПАК до края на месец януари. „Включването на кметовете, кметските наместници, директорите на дирекции, началниците на отдели в следващо обучение ще доведе до изграждането на една модерна, компетентна, знаеща и можеща община, каквато е Великотърновската”, посочи Мина Илева.
 
 
Галя Бояджиева
 
 

Коментари (0)

Добави Коментар
Анти бот

Подобни новини

Даниел Панов подарява книжки на бъдещите първолаци
Добавено: 28.05.2013г. 

Всички 750 деца, завършващи подготвителните групи на детските градини и училищата в община Велико Търново, получават като подарък от кмета Даниел Панов книжката „Весело календарче”. Книжката съдържа 48 стихчета от поетесата Ангелина Жекова.

Унгария подкрепя на правителствено ниво кандидатурата на Велико Търново за Европейска столица на културата
Добавено: 05.03.2014г. 

Председателят на Великотърновския общински съвет Николай Ашиков и заместник кметът на община Велико Търново Снежана Данева са договорили правителствена подкрепа от страна на Унгария за кандидатурата на Велико Търново за Европейска столица на културата по време на посещението си там, информират от общинския пресцентър.