Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/radiovel/public_html/core/adodb/drivers/adodb-mysql.inc.php on line 363
186 общински служители са обучавани по европейски проект

Валутни курсове

1 EURO = 1.95583 BGN
1 USD = 1.72365 BGN
1 GBP = 2.48391 BGN
186 общински служители са обучавани по европейски проект

186 общински служители са обучавани по европейски проект

Добавена: 23.01.2014г.186 от общо 270 служители във великотърновската общинска администрация са обучени по проект „Компетентни служители и ръководители в община Велико Търново – добро общинско управление”. Сред тях са 36 кметове и кметски наместници, 150 служители от общинската администрация и 24 души на ръководни длъжности. Това отчете на кръгла маса ръководителят на проекта и секретар на Община Велико Търново Мина Илиева. „Постигнати са специфичните цели за повишаване на професионалната квалификация, ефективността на екипната изява и мотивацията на служителите, както и развитие на компетентностите на ръководителите от администрацията”, подчерта Илиева.
88 382 лв. е бюджетната рамка на проекта „Компетентни служители и ръководители в община Велико Търново – добро общинско управление”. 85 на сто от средствата са осигурени от ОП „Административен капацитет”, останалите 15% са от републиканския бюджет. В момента експерти разработва подобен проект, който ще бъде внесен в ОПАК до края на месец януари. „Включването на кметовете, кметските наместници, директорите на дирекции, началниците на отдели в следващо обучение ще доведе до изграждането на една модерна, компетентна, знаеща и можеща община, каквато е Великотърновската”, посочи Мина Илева.
 
 
Галя Бояджиева
 
 

Коментари (0)

Добави Коментар
Анти бот

Подобни новини

Безплатен транспорт осигурява общината на Архангелова задушница
Добавено: 30.10.2013г. 

На Архангелова задушница - 2 ноември /събота/, за улеснение на гражданите община Велико Търново осигурява безплатни курсове по две автобусни линии до гробищен парк. В 9,00 ч. и в 10,00 ч. безплатни автобуси ще се движат по трасето : кв. „Асенов” - църква „Св. св.Петър и Павел”, пл. „Цар Асен І”, пл. „Велчова завера”, ул. Стефан Стамболов”, ул. „Независимост”, ул. „Васил Левски”, булевард „България”, „Беляковско

Печатат нови талони за паркиране
Добавено: 24.10.2013г. 

Нови талони за платено паркиране ще отпечатва Община Велико Търново. Това се налага с цел икономия на средства. „Холограмната защита срещу фалшифициране значително оскъпява талона. Предложението ни е вместо нея като защита да използваме специално мастило, което се проявява като черни линии при преснимане”, обясни главният финансист Мариян Маринов.