Валутни курсове

1 EURO = 1.95583 BGN
1 USD = 1.75254 BGN
1 GBP = 2.6581 BGN
186 общински служители са обучавани по европейски проект

186 общински служители са обучавани по европейски проект

Добавена: 23.01.2014г.186 от общо 270 служители във великотърновската общинска администрация са обучени по проект „Компетентни служители и ръководители в община Велико Търново – добро общинско управление”. Сред тях са 36 кметове и кметски наместници, 150 служители от общинската администрация и 24 души на ръководни длъжности. Това отчете на кръгла маса ръководителят на проекта и секретар на Община Велико Търново Мина Илиева. „Постигнати са специфичните цели за повишаване на професионалната квалификация, ефективността на екипната изява и мотивацията на служителите, както и развитие на компетентностите на ръководителите от администрацията”, подчерта Илиева.
88 382 лв. е бюджетната рамка на проекта „Компетентни служители и ръководители в община Велико Търново – добро общинско управление”. 85 на сто от средствата са осигурени от ОП „Административен капацитет”, останалите 15% са от републиканския бюджет. В момента експерти разработва подобен проект, който ще бъде внесен в ОПАК до края на месец януари. „Включването на кметовете, кметските наместници, директорите на дирекции, началниците на отдели в следващо обучение ще доведе до изграждането на една модерна, компетентна, знаеща и можеща община, каквато е Великотърновската”, посочи Мина Илева.
 
 
Галя Бояджиева
 
 

Коментари (0)

Добави Коментар
Анти бот

Подобни новини

Наши самодейци ще пеят казашки песни на събор в Леденик
Добавено: 13.06.2014г. 

Великотърновската структура на „Единен казашки събор - България” организира на 15 юни /неделя/ Казашки народен събор в Леденик. Инициативата е съвместна с няколко населени места в общината- Пушево, Плаково, Леденик, Момин сбор и Ново село, като целта е популяризиране на казашките традиции, бит и култура. Съборът ще

Международната организация по миграция продължава проекта „ Отвори очи, има кой да ти помогне” - област Велико Търново е пилотна
Добавено: 12.04.2010г. 

Област Велико Търново е избрана от Международната организация по миграция за пилотна по проект в помощ на деца, ученици и родители, информира Благовеста Факирова, председател на дарителско сдружение “Св. Иван Рилски”. Така практически ще бъдат продължени дейностите по проекта „Отвори очи, има кой да ти помогне”, обясни Факирова.