Валутни курсове

1 EURO = 1.95583 BGN
1 USD = 1.73666 BGN
1 GBP = 2.24576 BGN
186 общински служители са обучавани по европейски проект

186 общински служители са обучавани по европейски проект

Добавена: 23.01.2014г.186 от общо 270 служители във великотърновската общинска администрация са обучени по проект „Компетентни служители и ръководители в община Велико Търново – добро общинско управление”. Сред тях са 36 кметове и кметски наместници, 150 служители от общинската администрация и 24 души на ръководни длъжности. Това отчете на кръгла маса ръководителят на проекта и секретар на Община Велико Търново Мина Илиева. „Постигнати са специфичните цели за повишаване на професионалната квалификация, ефективността на екипната изява и мотивацията на служителите, както и развитие на компетентностите на ръководителите от администрацията”, подчерта Илиева.
88 382 лв. е бюджетната рамка на проекта „Компетентни служители и ръководители в община Велико Търново – добро общинско управление”. 85 на сто от средствата са осигурени от ОП „Административен капацитет”, останалите 15% са от републиканския бюджет. В момента експерти разработва подобен проект, който ще бъде внесен в ОПАК до края на месец януари. „Включването на кметовете, кметските наместници, директорите на дирекции, началниците на отдели в следващо обучение ще доведе до изграждането на една модерна, компетентна, знаеща и можеща община, каквато е Великотърновската”, посочи Мина Илева.
 
 
Галя Бояджиева
 
 

Коментари (0)

Добави Коментар
Анти бот

Подобни новини

Откриват новите центрове за настаняване от семеен тип
Добавено: 13.09.2015г. 

Новите центрове за настаняване от семеен тип във Велико Търново ще бъдат официално открити в понеделник /14 септември/. Трите къщи за деца станаха факт след успешната реализация на проекта „Бъдеще за всяко дете”, който Община Велико Търново защити по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси 2007-2013”. Общата инвестиция е в размер на 2 249 390 лв.

В Деня на Независимостта Велико Търново посреща вицепрезицента, председателя на Народното събрание и министър-председателя
Добавено: 18.09.2013г. 

Вицепрезидентът Маргарита Попова, председателят на Народното събрание Михаил Миков и министър-председателят Пламен Орешарски идват във Велико Търново на тържествената заря-проверка на 22 септември по повод 105-тата годишнина от обявяването на Независимостта на България, съобщи днес пред журналисти Нелина Църова – директор на Дирекция „Култура и туризъм” в Община Велико Търново.