Валутни курсове

1 EURO = 1.95583 BGN
1 USD = 1.7396 BGN
1 GBP = 2.26492 BGN
Изложба с предмети, изработени от отпадъчни материали, показват в ЦДГ „Здравец”

Изложба с предмети, изработени от отпадъчни материали, показват в ЦДГ „Здравец”

Добавена: 10.04.2013г.

Изложба с предмети, изработени от отпадъчни и рециклирани материали, откриха в ЦДГ „Здравец”. С помощта на учители и родители през последните месеци малчуганите са сътворили с игра на фантазия и неограничавано въображение десетки продукти от боклук. Префасонирани и облечени в нов живот са множество употребени вече вещи. Стари дискове са свързани в гъсеница, ролки тоалетна хартия са преобразени в бинокли, пластмасови бутилки във вази, а туби от перилни препарати – в лопатки за игра в пясъчника. От парчета водосточни тръби е сглобена пушка, опаковки за яйца са превърнати във великденски венци, с техниката декупаж са направени сапунерки и солнички. Акцент в изложбата са големи книги, илюстрирани върху листите на стари календари.
Експонираните предмети са създадени по проект „Земята не се рециклира. Еко деца – еко родители”, по който детското заведение работи от миналата година. „Проектът визира темата за опазване на околната среда, екологосъобразната социализация на децата и възпитанието, което трябва да даде семейството за превантивните мерки за незамърсяване”, поясни директорката на градината Илияна Стойчева.
На откриването присъстваха партньорите на „Здравец” по проекта от Италия, Литва, Полша и Турция. Гостите получиха името на кмета Даниел Панов рекламни материали за старата българска столица, а директорът на Дирекция „Образование, младежки дейности и спорт” Пенка Игнатова призова представителите на чуждестранните страни да подкрепят кандидатурата на регион Велико Търново за културна столица на Европа през 2019 година.
 
 
 
Галя Бояджиева
 

Коментари (0)

Добави Коментар
Анти бот

Подобни новини

Връчиха академичната награда „Трети март”
Добавено: 01.03.2012г. 

Зам.-кметът Снежана Данева връчи академичната награда „Трети март” на официална церемония в Националния военен университет. За първи път тази година неин носител е студент. Той е Александър Матов и завършва обучението си по специалността „Национална и регионална сигурност. „Меко казано съм горд.

Подобрена е енергийната ефективност на пет учебни заведения в община Велико Търново
Добавено: 28.02.2014г. 

Около два пъти ще бъдат намалени разходите за енергия в търновските СОУ „Вела Благоева”, СОУ „Владимир Комаров” и ЦДГ „Първи юни”, и в ОУ „Христо Смирненски” – Водолей, и ОУ „Христо Ботев” в Ресен. В учебните заведения бяха извършени строително-ремонтни дейности по проект „Модернизация на образователната инфраструктура чрез въвеждане на мерки за енергийна ефективност на територията на община Велико Търново”. Изпълнението на проекта се финансира с близо 3 млн. лв. по ОП