Валутни курсове

1 EURO = 1.95583 BGN
1 USD = 1.77319 BGN
1 GBP = 2.77305 BGN
Маломерни паралелки има в 15 великотърновски  училища

Маломерни паралелки има в 15 великотърновски училища

Добавена: 15.10.2012г.

Маломерни паралелки в 15 от общо 22 училища във Великотърновска община има през учебната 2012/13 година, съобщи директорът на дирекция „Образование, младежки дейности и спорт” Пенка Игнатова. Пет от учебните заведения с маломерни паралелки и с до 80 ученици ще получат 20% дофинансиране от местния бюджет. Това са ХГ „Св. св. Кирил и Методий” във Велико Търново и основните училища в селата Леденик, Церова кория, Самоводене и Балван. Училищата, в които няма самостоятелни, а слети класове се дофинансират с 40% от размера на единния стандарт за издръжка, поясни Игнатова. Слети паралелки са обособени в школата в Церова кория, Самоводене, Леденик и Балван.
6641 момичета и момчета ще се обучават в общообразователните училища, с 88 по-малко спрямо заявените през месец юли. В целодневните детски градини на възраст от 3 до 4 г. са записани 1343 малчугани, с 13 по-малко от предварително обявените. Петгодишните са 542, а шестгодишните – 509. В яслените групи са постъпили 91 деца, с 10 повече от предварително подадените заявления.
Данните бяха изнесени пред общинските съветници от Постоянната комисия по образование, наука и култура.
 
Галя Бояджиева
 

Коментари (0)

Добави Коментар
Анти бот

Подобни новини

Двама представители на клуб ООН към Общинския детски комплекс участваха в национална симулативна игра ”Модел ООН” в София
Добавено: 30.10.2014г. 

Калоян Котларски от Езиковата гимназия и Иванка Кабакчиева от Природо-математическата гимназия във Велико Търново се представиха отлично в националната симулативна игра под мотото ”Модел ООН”, която се проведе в София между клубове на ООН от страната.

Оборудват по трансграничен проект модерни кабинети по математика и биология в СОУ „Емилиян Станев”
Добавено: 20.12.2011г. 

Два модерно обзаведени кабинета по математика и биология ще заработят през февруари в СОУ „Емилиян Станев”. Те ще бъдат създадени по образователен проект, който се реализира чрез Програмата за трансгранично сътрудничество между България и Румъния. Това стана ясно днес на първата информационна среща, която се проведе във великотърновското училище между екипи от двете страни.