Валутни курсове

1 EURO = 1.95583 BGN
1 USD = 1.57424 BGN
1 GBP = 2.46668 BGN
Маломерни паралелки има в 15 великотърновски  училища

Маломерни паралелки има в 15 великотърновски училища

Добавена: 15.10.2012г.

Маломерни паралелки в 15 от общо 22 училища във Великотърновска община има през учебната 2012/13 година, съобщи директорът на дирекция „Образование, младежки дейности и спорт” Пенка Игнатова. Пет от учебните заведения с маломерни паралелки и с до 80 ученици ще получат 20% дофинансиране от местния бюджет. Това са ХГ „Св. св. Кирил и Методий” във Велико Търново и основните училища в селата Леденик, Церова кория, Самоводене и Балван. Училищата, в които няма самостоятелни, а слети класове се дофинансират с 40% от размера на единния стандарт за издръжка, поясни Игнатова. Слети паралелки са обособени в школата в Церова кория, Самоводене, Леденик и Балван.
6641 момичета и момчета ще се обучават в общообразователните училища, с 88 по-малко спрямо заявените през месец юли. В целодневните детски градини на възраст от 3 до 4 г. са записани 1343 малчугани, с 13 по-малко от предварително обявените. Петгодишните са 542, а шестгодишните – 509. В яслените групи са постъпили 91 деца, с 10 повече от предварително подадените заявления.
Данните бяха изнесени пред общинските съветници от Постоянната комисия по образование, наука и култура.
 
Галя Бояджиева
 

Коментари (0)

Добави Коментар
Анти бот

Подобни новини

Даниел Панов връчи академичната награда „Трети март”
Добавено: 01.03.2013г. 

С изпълнение на химна на България започна тържествената церемония по връчване на Академичната награда на Община Велико Търново „Трети март”. Неин носител тази година е старшина-курсант Ивелина Огнянова Жекова. „Едни от най-важните качества, които трябва да притежава човек са воля и постоянство. Тези качества са възпитани у мен от моите родители, преподаватели и командири, за което сърдечно им благодаря.

Шестима великотърновци участват в световния конгрес “Византия без граници”
Добавено: 22.08.2011г. 

Шестима великотърновски учени участват в работата на световния конгрес по византология. Това са проф. Казимир Попконстантинов, доц. Пламен Павлов, доц. Димитър Димитров и доц. Росина Костова от ВТУ “Св.св. Кирил и Методий”. Заедно с тях в работата на престижния научен и културен форум ще се включат колегите им