Валутни курсове

1 EURO = 1.95583 BGN
1 USD = 1.45599 BGN
1 GBP = 2.47401 BGN
Маломерни паралелки има в 15 великотърновски  училища

Маломерни паралелки има в 15 великотърновски училища

Добавена: 15.10.2012г.

Маломерни паралелки в 15 от общо 22 училища във Великотърновска община има през учебната 2012/13 година, съобщи директорът на дирекция „Образование, младежки дейности и спорт” Пенка Игнатова. Пет от учебните заведения с маломерни паралелки и с до 80 ученици ще получат 20% дофинансиране от местния бюджет. Това са ХГ „Св. св. Кирил и Методий” във Велико Търново и основните училища в селата Леденик, Церова кория, Самоводене и Балван. Училищата, в които няма самостоятелни, а слети класове се дофинансират с 40% от размера на единния стандарт за издръжка, поясни Игнатова. Слети паралелки са обособени в школата в Церова кория, Самоводене, Леденик и Балван.
6641 момичета и момчета ще се обучават в общообразователните училища, с 88 по-малко спрямо заявените през месец юли. В целодневните детски градини на възраст от 3 до 4 г. са записани 1343 малчугани, с 13 по-малко от предварително обявените. Петгодишните са 542, а шестгодишните – 509. В яслените групи са постъпили 91 деца, с 10 повече от предварително подадените заявления.
Данните бяха изнесени пред общинските съветници от Постоянната комисия по образование, наука и култура.
 
Галя Бояджиева
 

Коментари (0)

Добави Коментар
Анти бот

Подобни новини

Общината плати за ушиването на официални ученически униформи
Добавено: 12.03.2012г. 

Общината спонсорира ушиването на официални униформи за учениците от СОУ „Емилиян Станев”, които ще представят Велико Търново в Европейския парламент. Облеклата са панталон или пола, риза и сако. Изработени са в сиво-черен десен от местна шивашка фирма. 24 ученици от средното общообразователно училище ще посетят Европарламента на 16 март. Визитата там е по проект Евроскола на програма „Коменски”, съобщи директорът на учебното заведение д-р Катерина Данаилова.

Зелени идеи представиха ученици от Старопрестолната гимназия по икономика
Добавено: 18.06.2014г. 

Ученици и учители от Старопрестолната гимназия по икономика във Велико Търново организираха поредица от събития по проекта си „Зелена икономика“, който представиха вчера следобед пред Павилиона на щастието в парк „Марно поле“. Мотото на кампанията е „Зелена икономика – ще се включиш ли и ти?”.