Валутни курсове

1 EURO = 1.95583 BGN
1 USD = 1.84304 BGN
1 GBP = 2.78291 BGN
Маломерни паралелки има в 15 великотърновски  училища

Маломерни паралелки има в 15 великотърновски училища

Добавена: 15.10.2012г.

Маломерни паралелки в 15 от общо 22 училища във Великотърновска община има през учебната 2012/13 година, съобщи директорът на дирекция „Образование, младежки дейности и спорт” Пенка Игнатова. Пет от учебните заведения с маломерни паралелки и с до 80 ученици ще получат 20% дофинансиране от местния бюджет. Това са ХГ „Св. св. Кирил и Методий” във Велико Търново и основните училища в селата Леденик, Церова кория, Самоводене и Балван. Училищата, в които няма самостоятелни, а слети класове се дофинансират с 40% от размера на единния стандарт за издръжка, поясни Игнатова. Слети паралелки са обособени в школата в Церова кория, Самоводене, Леденик и Балван.
6641 момичета и момчета ще се обучават в общообразователните училища, с 88 по-малко спрямо заявените през месец юли. В целодневните детски градини на възраст от 3 до 4 г. са записани 1343 малчугани, с 13 по-малко от предварително обявените. Петгодишните са 542, а шестгодишните – 509. В яслените групи са постъпили 91 деца, с 10 повече от предварително подадените заявления.
Данните бяха изнесени пред общинските съветници от Постоянната комисия по образование, наука и култура.
 
Галя Бояджиева
 

Коментари (0)

Добави Коментар
Анти бот

Подобни новини

Военна клетва положиха завършилите курса по начална военна подготовка в НВУ
Добавено: 04.09.2015г. 

С полагане на военна клетва днес в Националния военен университет 27 студенти от шест висши училища в страната завършиха курс по начална военна подготовка. В продължение на три седмици младите хора са преминали строева, физическа и огнева подготовка със стрелково оръжие,

Панаир на учебно-тренировъчните фирми в ПГ по туризъм
Добавено: 21.02.2014г. 

Три учебно-тренировъчни фирми с предмет на дейност търговия и туроператорство в Професионалната гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон” представиха публично своята дейност. „Това са виртуални предприятия, които са създадени по законите на реалния бизнес и в тях учениците имат възможност да приложат изученото в часовете по икономика, маркетинг, счетоводство, търговски преговори”, обясни главният учител по професионална подготовка Галина Атанасова.