Валутни курсове

1 EURO = 1.95583 BGN
1 USD = 1.7396 BGN
1 GBP = 2.26492 BGN
Младежкият “Екип Европа” обучават във Велико Търново

Младежкият “Екип Европа” обучават във Велико Търново

Добавена: 19.04.2011г.


Двудневен семинар за включване на младежи доброволци в кампанията “Отново на училище” се провежда в гранд хотел “Велико Търново” в старата столица. В него участват над 40 студенти, сред които и трима от ВТУ “Св.св. Кирил и Методий”. Те ще бъдат запознати с националните инициативи и информационната кампания за отбелязване на 2011-та като Европейска година на доброволчеството в България. Сред тях са честване Деня на Европа, изложението “Европа за мен”, “Европейската седмица на доброволчество за библиотеките” и “Европейски доброволчески тур”.
В конкурса през януари за сформиране на  пилотен  екип от младежи-експерти по европейски теми са участвали повече от 80 души. Половината от тях са избрани да посетят европейските институции в Брюксел. Целта е да бъдат обучени по европейски въпроси и в комуникационни умения, както и да получат сертификат за включване в комуникационните дейности на Представителството на Европейската комисия в България.
“Българите изразяват готовност да бъдат доброволци, но не са достатъчно осведомени за това къде могат да приложат своите знания и умения, сочат социологически проучвания на ЕК. Ние сме  една от държавите без законодателство за доброволчеството като цяло, каквото съществува в много страни. А неговият периметър е много голям”, коментира за Общинската информационна агенция Зинаида Златанова – ръководител на Представителството на Европейската комисия в България. Тя подчерта, че създаденият в старата столица Европейски доброволчески корпус няма аналог в страната и поздравява великотърновци за инициативата.
 
 
Даниела Лазарова

Коментари (0)

Добави Коментар
Анти бот

Подобни новини

Великденски базар и компютърен кабинет откриха в СОУ „Вела Благоева”
Добавено: 14.04.2014г. 

Великденски базар откриха в СОУ „Вела Благоева”. 600 празнични изделия изработиха учениците в клубовете по проект УСПЕХ и в учебните компании „Виктория” и „Боляри”, съобщи директорът на учебното заведение Ангел Янчев. Предлагат се великденски яйца, чинии, украсени с различни техники, картички, сувенири. Базарът ще бъде отворен до 17 април, всеки ден от 8,30 до 14,30 часа. Най-талантливите деца ще определят за какво ще бъдат похарчени събраните средства от продажбата

Преподаватели от НВУ изучават английски по натовски стандарт
Добавено: 03.12.2014г. 

224 военнослужещи и цивилни преподаватели от Националния военен университет са повишили своето академично ниво и езикови компетенции в интензивни курсове, финансирани със средства от европейската програма за развитие на човешките ресурси. Това съобщи на пресконференция проф. Севдалина Димитрова. Тя е ръководител на проект ”Развитие на съвременна система за квалификация и кариерно израстване