Валутни курсове

1 EURO = 1.95583 BGN
1 USD = 1.7396 BGN
1 GBP = 2.26492 BGN
Александър Христов представя дебютната си стихосбирка „Крайпътна обител”

Александър Христов представя дебютната си стихосбирка „Крайпътна обител”

Добавена: 19.05.2017г.

  Дебютната стихосбирка на Александър Христов ще бъде представена във Велико Търново. Премиерата на „Крайпътна обител” е днес от 17:30ч., в РНБ „П. Р. Славейков”. За книгата ще говори редакторът и́ проф. Димитър Михайлов.

Стихосбирката съдържа 54 стихотворения, писани през последните 3 години, а художник на първия вариант на корицата е Мишел Дракова.
След седем месеца работа по книгата, различни корекции и варианти и над 30 идеи за заглавие, Александър е доволен от резултата.
„Духът на книгата води към заглавието. Темите и образите в стихотворенията са свързани с пътя, спирането по пътя, с обителта и словото като спасение от бита и ежедневието”, сподели за Общинското радио младият поет.  
Книгата ще бъде представена и в Стара Загора, Чирпан, Елена, София и Русе.
„Каня ви в дома на моите стихотворения и се надявам те да станат и ваши” – така Александър Христов покани великотърновци на представянето на дебютната си книга „Крайпътна обител”.
Александър Христов е завършил „Българска филология“ във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“, където в момента следва магистратура „Литература и култура“. През 2014 г. е сред лауреатите на Националния младежки конкурс за поезия „Веселин Ханчев“, а през 2016 г. е отличен за белетристика в Националния студентски литературен конкурс „Боян Пенев“. Носител е на наградата на Академичния съвет на ВТУ за 2015 г. Член е на литературно-дискусионен клуб „Емилиян Станев“. Участва в научни конференции и сборници и има публикации в LiterNet, „Литературен вестник“, „Кръстопът“ и др.
* Снимка: Нели Кирилова
 
 
 
Михаела Илиева 

Коментари (0)

Добави Коментар
Анти бот

Подобни новини

Читалишната библиотека "Надежда" продължава кампанията си по набиране на книги
Добавено: 04.09.2015г. 

Продължава дарителската кампания на книги в библиотеката към читалище „Надежда” във Велико Търново. Всеки, който има издания от световната и българска класика, от последните 10-15 години, вече е прочел и не му трябват, може да ги предостави на културната институция. Дарените книги може да са и детски, с приказки, разкази или енциклопедии. Особено търсени са съвременните издания за малчугани.

Випуск `96 на Факултета по изобразителни изкуства с изложба „20 години по-късно”
Добавено: 14.10.2016г. 

Изложбата „20 години по-късно” откриват от 18 часа тази вечер в залите „Рафаел Михайлов”. Автори са 24 състуденти от випуск 1996-а на Факултета по изобразителни изкуства във Великотърновския университет. Творците работят в различни области на изкуството, някои от тях ще пътуват от Турция и Нова Зеландия