Валутни курсове

1 EURO = 1.95583 BGN
1 USD = 1.7396 BGN
1 GBP = 2.26492 BGN
Великотърновци посрещат Великден на Царевец

Великотърновци посрещат Великден на Царевец

Добавена: 10.04.2017г.С богата програма Велико Търново ще посрещне Великден. На 13 април   /Велики Четвъртък/ от 10 ч. в Катедрален храм „Рождество на Света Богородица” ще бъдат осветени хилядите боядисани Великденски яйца. На Възкресение Христово в 22, 30 ч. ще бъдат отворени портите на крепостта Царевец за множеството, което за поредна година ще се стече да посрещне празника на историческия хълм. От 23,30 ч. до Патриаршеската   църква „Възнесение Господне” ще бъде отслужено Пасхално богослужение, а точно в полунощ от храма ще бъде изнесен Благодатният огън със звън на всички църковни камбани, възвестяващ Възкресение Христово. Половин час след полунощ от Царевец ще започне Литийно шествие към Катедрален храм „Рождество на Света Богородица”. На площад „Цар Асен I ” на хилядите търновци и гости на града ще бъдат раздадени боядисани яйца и парчета козунак. Точно в 1 ч. в Катедралния   храм ще започне Възкресна Света литургия.
На 16 април от 11 ч. в храм „Възкресение Христово” ще бъде отслужено богослужение на Второ Възкресение. Вечерта от 21.00 ч. ще се излъчи
Аудио-визуалният спектакъл „Царевград Търнов- звук и светлина”.
Организатори на проявите са Община Велико Търново, Великотърновска Света Митрополия и Регионален исторически музей.
 

Коментари (0)

Добави Коментар
Анти бот

Подобни новини

Баница с късмети, печени прасенца, напитки и лакомства за празнуващите в центъра Велико Търново осигурява Общината
Добавено: 27.12.2013г. 

По традиция кметът на община Велико Търново Даниел Панов осигурява в новогодишната нощ баница с късмети, храна, напитки и лакомства за всички граждани и гости на града, избрали да отпразнуват настъпването на Новата година на открито пред сградата на Общината.

Монтираха защитна конструкция върху Шишмановата баня
Добавено: 28.09.2016г. 

Монтираха защитна конструкция, върху която ще бъде изграден покрив над зидовете на Шишмановата баня във Велико Търново. Дейността е част от проекта за консервация, реставрация и експониране на недвижимата културна ценност, която се намира в квартал „Асенов”, в непосредствена близост до храмовете „Св. св. Петър и Павел” и „Св. Иван Рилски”. Срокът за реализация на всички дейности е до 30 април 2017 г., а финансиране в размер на 725 000 лева Община Велико Търново осигури по мерките на Европейското икономическо пространство.