Валутни курсове

1 EURO = 1.95583 BGN
1 USD = 1.7396 BGN
1 GBP = 2.26492 BGN
Курсант Борислав Тодоров бе удостоен с Академичната награда „3-ти март”

Курсант Борислав Тодоров бе удостоен с Академичната награда „3-ти март”

Добавена: 03.03.2017г.

 Курсант старшина Борислав Валентинов Тодоров е тазгодишният носител на Академичната награда „3-ти март” на община Велико Търново. Предложението е на Факултетния съвет на НВУ „Васил Левски”.   Наградата му бе връчена днес по време на тържественото честване на националния празник от председателя на Велико Търновския общински съвет Венцислав Спирдонов и кмета инж. Даниел Панов.
„За мен е чест и гордост като възпитаник на Националния военен университет за бъда удостоен с тази награда. Тя не е просто признание за усилен труд, а и голяма отговорност. Паричната и стойност е висока и аз ще я използвам за по-нататъшното си образование и усъвършенстване.” – каза курсант старшина Борислав Тодоров при приемането на приза / чуйте прикачения звуков файл/.
„Изказвам своята благодарност към община Велико Търново, че продължава тази традиция за връчването на Академичната награда. Така общината доказва, че оценява по достойнство значението на образованието, защото то е стратегически въпрос. Знаменателно е, че наградата се връчва именно на този ден, когато отдаваме почит на хората, дали живота си за България. Така показваме, че националната сигурност е сред стълбовете на държавността. Бог да пази България и България да пребъде!” – така началникът на НВУ „Васил Левски” бриг.ген. Пламен Богданов благодари на община Велико Търново за Академичната награда „3-ти март” / чуйте прикачения звуков файл/.
Тазгодишният и носител Борислав Тодоров е родом от Русе и завършва обучението си в НВУ по военна специализация „Сигнално разузнаване и електронна война” и по гражданската специалност „Национална и регионална сигурност”. Средният успех от дипломата му е 5,79, а успехът от държавните изпити по гражданската специалност – 6,00.  
Петокурсникът в НВУ „Васил Левски” владее руски и английски език. През миналата година е бил ментор на чуждестранни студенти по програма „Еразъм+”. Борислав Тодоров е участвал в редица научни конференции на национално и международно ниво.
Наградата „3-ти март” се връчва ежегодно на националния празник във Велико Търново, а левовата и равностойност е в размер на 6 000 лв.  

Изтегли интервю

Коментари (0)

Добави Коментар
Анти бот

Подобни новини

Връчиха наградите на Международно изложение „Културен туризъм“ 2017
Добавено: 08.04.2017г. 

Наградите на ХIV Международно изложение „Културен туризъм” 2017 бяха връчени на стилна официална церемония в читалище „Надежда-1869“ във Велико Търново. Призът за дебют на туристическата борса бе връчен на Община Мездра, а за дългогодишно партньорство бе отличена Община Поморие. Наградата

Започва вторият етап на „Движи се и победи”
Добавено: 14.05.2016г. 

Туристическите маршрути от Велико Търново до Преображенския манастир ще разгледат утре участниците във втория етап на кампанията „ДВижи се и победи”, която се организира от великотърновски общински съвет, Общината, Младежки дом, Програма „Синди” и Туристическо дружество „Трапезица – 1902”. Тръгването ще стане от кръстовището на