Валутни курсове

1 EURO = 1.95583 BGN
1 USD = 1.7396 BGN
1 GBP = 2.26492 BGN
Събират средства за ремонт на читалището в село Ресен с DMS-кампания

Събират средства за ремонт на читалището в село Ресен с DMS-кампания

Добавена: 09.11.2016г.

  От два дена всеки, който изпрати съобщение с текст DMS RESEN на номер 17 777, може да подпомогне благотворителната кампания за ремонт на читалище „Народна просвета 1874” в село Ресен. Културната институция се нуждае от ремонт на отоплението в салона, на ВиК-системата, на сценичното осветление, на електрическото табло, както и от боядисване на стени и тавани във фоайето, репетиционните и библиотеката. Бившият читалищен служител Венета Попова спечели проект на Райфайзенбанк и включи културната институция в програмата на банката „Избери, за да помогнеш”. „Разбрах за тази дарителска кампания от моя лична приятелка и дарител на читалището, която се казва Мария Папазова. Тя ме свърза с Елена Генова, която ми изясни за инициативата и какво е нужно, за да се включа в тази програма. Подготвих нужните документи и ето, че благодарение на желанието и мотивацията, проектът вече е факт”, заяви за Общинското радио Венета Попова.
Проектът е в категорията „Проекти по лична инициатива”. Основната идея на банката е да ангажира служителите си в благотворителните прояви. Тя дарява допълнително по 100 лева за всяко направено дарение над 10 лева от свой служител, поясни Попова.
Проектът на Ресен е качен на страницата на банката. Всеки, който желае да дари средства за културната институция във великотърновското село, може да го направи както чрез съобщението на цена от 1 лев за всички мобилни оператори, така и чрез банков превод. Крайният срок за събиране на средства по този проект е последният ден на 2017 г. „Макар вече да не съм служител на читалището, се надявам всичко онова, което съм упоменала като належащ ремонт, да се случи и ще бъда горда и удовлетворена да стане реалност и то благодарение на моя труд и желание”, акцентира Венета Попова. Тя няма информация колко средства са нужни, за да се извършат необходимите ремонтни дейности, но е убедена, че каквито средства бъдат събрани, ще бъдат в плюс за нормалното функциониране на читалището.
 
Олга Карова
 

Коментари (0)

Добави Коментар
Анти бот

Подобни новини

Апел за освобождаване ул.”Чавдар Войвода” от автомобили на 1 май за да бъде асфалтирано уличното платно
Добавено: 29.04.2015г. 

Община Велико Търново и „Пътни строежи” се обръщат с апел към собствениците и водачите на моторни превозни средства, живущи на ул. „Чавдар Войвода” да освободят от спрени и паркирали автомобили уличното платно на 1 май /петък/. На същата дата в периода от 08,0 до 18,00 ч. ще бъде извършено асфалтиране на уличното платно. За да бъде извършен успешно ремонтът,

Велико Търново отново е център на военната духова музика
Добавено: 21.09.2015г. 

Велико Търново отново е национален и международен център на военната духова музика. Старата столица е домакин на деветото издание на Международния фестивал на военните оркестри, което се провежда под патронажа на кмета Даниел Панов. Пъстро дефиле на музикалните състави обра овациите в днешния късен