Валутни курсове

1 EURO = 1.95583 BGN
1 USD = 1.7396 BGN
1 GBP = 2.26492 BGN
Ева Паунова стартира конкурс за дигитални таланти

Ева Паунова стартира конкурс за дигитални таланти

Добавена: 11.05.2016г.

  Евродепутатът и посланик на инициативата на eSkills for Jobs , Ева Паунова ви кани да се включите в конкурс, който ще отличи европейските граждани с добри компетенции в сферата на информационните технологии. Тази година надпреварата протича в три различни категории - Young digital talent, Innovative App developer и Outstanding digital skills developer.
„Убедена съм, че  България притежава, както много добри ИКТ специалисти, така и много млади хора със завидни дигитални умения и креативни идеи. Този конкурс е прекрасна възможност да засвидетелстваме този факт пред цяла Европа. Миналата година отличен бе българинът Димитър Узунов, който беше разработил играта за смартфон Phoenix Wars . Силно се надявам, тази година да имаме финалисти и в трите категории“, заяви Ева Паунова.
Кандидатури  се приемат до 31 юли 2016 г. Всички победители и подгласници ще бъдат наградени на конференцията на eSkills for Jobs през октомври месец в Братислава, Словакия. Конкурсът се провежда в рамките на инициативата на Европейската комисия, чийто изпълнител за България е Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ). Повече информация относно конкурса е достъпна на: http://idg.bg/eskills2015-2016/news/311 .

Коментари (0)

Добави Коментар
Анти бот

Подобни новини

Нов тротоар и рампа за колички ще имат живущите на ул. „Оборище”
Добавено: 22.08.2014г. 

Стартира ремонтът на стълбището при детската площадка на ул."Оборище" № 8 във Велико Търново, съобщиха от общината. Дейностите ще приключат в края на август, като се предвижда на стълбището да бъде изградена и рампа за детски колички.

Осем акта състави общината за разходка на домашни кучета в парковете
Добавено: 12.07.2012г. 

Осем са нарушителите на кметската заповед, която забранява разходка на домашни любимци в парковете, детските площадки, училищата и здравните заведения. Проверките се извършват съвместно с Районното полицейско управление, каза за Общинската информационна агенция Стойна Младенова, инспектор в отдел „Опазване на околната среда”. От 50 до 1500 лева са глобите за това нарушение.