Валутни курсове

1 EURO = 1.95583 BGN
1 USD = 1.7396 BGN
1 GBP = 2.26492 BGN
Делегация от град Нахчеван, Азербайджан посети Велико Търново

Делегация от град Нахчеван, Азербайджан посети Велико Търново

Добавена: 28.11.2014г.Делегация от град Нахчеван, Азербайджан посети град Велико Търново. Делегацията, водена от кмета на град Нахчеван Вугар Сафаров и Н.Пр. Емил Каримов – посланик на Република Азербайджан в България, се срещнаха със заместник-кметовете на Община Велико Търново.
На срещата бяха обсъдени възможностите Община Велико Търново да си сътрудничи с град Нахчеван в различни сфери. Заместник-кметовете   представиха пред делегацията географските дадености и културно-историческото наследство на града. От своя страна кметът на град Нахчеван и посланикът на Азербайджан отбелязаха, че Велико Търново има допирни точки с Нахчеван в сферата на туризма и то най-вече с красивите туристически обекти и природата.
Представителите на делегацията изявиха желание да осъществят контакти с университетите на територията на града и да реализират в бъдеще   образователен обмен, също така потвърдиха желанието си   да участват в изложението „Културен туризъм“ през 2015 година. Азербайджан има изключително силно присъствие на европейските туристически борси през последните години, затова и гостите изказаха намеренията си да си сътрудничат с Велико Търново в сферата на туризма.
Нахчеванската автономна република е част от Република Азербайджан. Градът Нахчеван е известен с богатото си културно наследство и история, за които има данни от преди 1500 г.пр.н.е. Градът е и важен транспортен възел за цялата страна. През 2014 година Нахчеванската автономна република отбелязва 90-годишнина от образуването си.
 
 

Коментари (0)

Добави Коментар
Анти бот

Подобни новини

220 абсолвенти от Историческия факултет на Великотърновския университет се дипломираха
Добавено: 19.05.2017г. 

220 абсолвенти от Историческия факултет на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий” се дипломираха. Документите за завършено висше образование младите хора получиха на тържествена церемония, състояла се в Аулата на Светогорската Алма-матер. Начало на събитието постави ректорът проф. д-р Христо Бонджолов.

Кметове и наместници ръкопляскаха на промените в инвестиционната програма
Добавено: 26.10.2012г. 

355 000 лв. от перо „Приватизация” прехвърля община Велико Търново в перо „Собствени приходи”. Промените по инвестиционната програма ще облекчат най-вече малките населени места в общината, обясни кметът Даниел Панов, след като в залата на Великотърновския общински съвет настъпи дебат по промяната.