Спорт

„Eтър“ – „Литекс“ играят при вход свободен

От 13 часа, в съботния следобед на 10 февруари започва приятелската контрола между „Етър“ и „Литекс“. Мачът ще се играе на стадион „Ивайло“ при вход свободен.

Миналия юни отборът на „Етър“ разгроми с 4:2 „Литекс“ на Живко Желев преди старта на Първа професионална лига. Дали ситуацията е на път да се повтори и ще излязат ли виолетовите с победа в двубоя? Почти равен брой са победите, загубите и равенствата от мачовете, играни по време на подготовката. С 2:0 eтърци биха „Верея“  и с  1:0  носителя на купата на Литва „Стумбрас“, Равенство с „Железничар“-Сараево 1:1, загуба от „Олимпия”-Любляна с 3:0. Непосредствено преди контролата в събота е официалното представяне на обновения великотърновски отбор за пролетния полусезон.

Футболистите днес подновиха тренировките си, след като получиха два дни почивка от мачовете в Турция. В 14 ч. започна първото за седмицата занимание на стадиона в Дряново, там тренировките ще продължат и през следващите два дни.

Първата официална среща за първенството е на 17 февруари, следващата събота, от 13:00 ч. на стадион „Ивайло“ срещу „Септември“ (София).

 

Снимка: Фен-клуб "Етър"