Съд

Шест месеца затвор и 2 000 лв. глоба отнесоха търновци, пребили ухажор на приятелките си

След внесен в съда обвинителен акт от Районна прокуратура – Велико Търново и постигнато в съдебната фаза споразумение, двама млади мъже са наказани за извърше нохулиганство.

 П.С.  и З. Т. се признаха за виновни за това, че на  09.05.2017 г. в гр. Велико Търново, в съучастие, извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като по предварителен план за сплашване, нанесли множество удари с ръце и крака на Т. С.

 Обвиняемите бил в заведение сприятели, играели билярд, пиели бира и танцували. Докато всички се забавлявали,момичетата  от компанията заявили, че Т. С. ги притеснявал и искал сексуални услуги срещу заплащане. Обвиняемите решили да сплашат ухажора. Едно от момичетата  написало съобщение на пострадалия, че желае да се срещнат. Пострадалият  отишъл в заведението и под предлог, че у тях има купон,  извел едното момиче. Обвиняемите също излезли,нападнали Т. С., съборили го на земята и започнали да го бият, като му крещелида не се занимава с малолетни и да не закача тяхното момиче. Още при първото блъскане пострадалият изпуснал портмонето, от което  П.С. взел 40 лв., аЗ.Т.  взел ключовете,  качил се в автомобила, запалил двигателя и започнал да го форсира. Пострадалият успял да вземе ключовете от контакта итръгнал да бяга. След като решили, че са го наказали, обвиняемите се върнал и към автомобила и П.С. с палка начупил задното панорамно стъкло.

 За извършеното П.С. е осъден на шест месеца лишаване от свобода и обществено порицание. На З.Т. на основание чл. 78а от НК е наложено глоба в размер на 2000 лв.

 Споразумението има последици на влязла в сила присъда.