Здравеопазване

94 са потвърдените случаи на коронавирус у нас

 

Два са новите случаи на COVID-19 у нас. Към момента в България общо потвърдените случаи са 94, три от които смъртни. 80-годишната жена с инсулт и положителна проба за COVID-19, хоспитализирана в УМБАЛСМ „Пирогов“, е починала тази сутрин. Това съобщи генерал-майор Мутафчийски на брифинга на Националния оперативен щаб във ВМА.

По отношение на лицата, при които е потвърден новият коронавирус и са под лекарско наблюдение в болница, генерал Мутафчийски уточни, че във ВМА са настанени 11 души, в УМБАЛСМ „Пирогов“  – трима (като за един от тях се очаква потвърждение на пробата), в МВР болница – един, в столичната болница „Софиямед“ – един, в УМБАЛ „Александровска“ – един, в Плевен – 4, в Габрово – двама, в Благоевград – двама, в Смолян, Ловеч, Бургас и Перник има по един хоспитализиран пациент.

Пациентът във Велико Търново с коронавирус е настанен под домашна карантина, състоянието му е добро и не се налага да бъде приеман в инфекциозно отделение. Болният е пристигнал от София, където работи в частна болница и се е почувствал зле. Той е бил прегледан в Областната болница, където са му взели проба за коронавирус. Тя е изпратена в София, откъдето вчера съобщиха за положителния резултат.